Ocvrti bučkini cvetovi s pršutom in mocarelo

Morda vas zanima

Bučkini cvetovi, polnjeni s sirom in pršutom, so odlična in hitro pripravljena večerja.

Sestavine

  • cvetovi bučk
  • pršut
  • mocarela
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • 150 g bele moke
  • sol
  • olje

Postopek

1Na vrtu naberemo moške cvetove bučk. To so tisti, ki zrastejo na steblih in se bučke iz njih ne bodo razvile.

2Jajca, mleko in mineralno vodo zmešamo z metlico. Malo posolimo in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo moko, da naredimo nekoliko gostejše testo za palačinke.

3Bučkine cvetove operemo in osušimo, nato razpremo in v vsakega damo po košček mocarele in pršuta. Bučkine cvetove zapremo in pomakamo v testo. Ocvremo v olju, toliko da postanejo lepo zlato-rumeno zapečeni.

4Ko so pečeni, jih vzamemo iz olja in polagamo na papirnate brisačke, ki jih pogosto menjamo, da popivnamo odvečno olje.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -