Sreča v težkih časih

Znam svetuje

‘Sreča’ in ‘težki časi’ – dva pojma, ki ne sodita skupaj. Ali pač?

Ko nas življenje postavi na kolena, je misel na srečo potisnjena v kot. Tedaj vso svojo energijo usmerimo v plezanje čez oviro, ki je pred nami. Pri tem ne smemo pozabiti na skrb zase, ki je v težkih časih še kako pomembna. Pustimo na strani občutke krivde in postavimo sebe na prvo mesto: poskrbimo za dovolj spanja in počitka, napolnimo se z vitamini in zdravo hrano, poiščimo strokovno pomoč, če je potrebno.

Obremenjene misli in napeto telo lahko sprostimo na naslednje načine:

  • privoščimo si masažo: zmasira nas lahko strokovnjak, partner, dober prijatelj, lahko pa se zmasiramo tudi sami. Bodimo nežni do sebe in do svojega telesa; zmasirajmo si vrat, ramena, stopala in obraz. Pri tem si lahko pomagamo z eteričnim oljem sivke, ki blagodejno učinkuje na sproščanje napetosti.
  • raztegnimo telo: ne samo masaža, tudi vaje za raztezanje dobro denejo napetemu telesu in obremenjenim možganom. Privoščimo si nežno raztezanje celega telesa in začutimo, kateri deli so najbolj zakrčeni. Ko se sprosti telo, se sprostijo tudi misli – in obratno.
  • omejimo kavo in druge energijske napitke: ko smo pod stresom, potrebujemo kakovostno hidracijo, tako, ki umiri naše misli. Zato si privoščimo vodo, zeliščne čaje, sadne sokove in smutije, kavo pa le v jutranjih urah in le toliko, da bodo brbončice zadovoljene. To bo prispevalo tudi k boljšemu nočnemu počitku.
  • napete trilerje zamenjajmo z zabavnimi komedijami: srhljive filmske vsebine nas postavijo v stanje napetosti, kar ni priporočljivo, ko preživljamo težke čase. Raje se sprostimo ob zabavnih filmih ali preberimo dobro knjigo, v kateri lahko najdemo upanje za boljši jutri.
  • obdajmo se z dobrimi prijatelji: družimo se samo s tistimi, ob katerih se počutimo varne, razumljene in sproščene. Ko potrebujemo pomoč, tolažbo ali iskren pogovor, ni prostora za ‘maske’, zato se obdajmo z osebami, ob katerih smo lahko točno taki, kakršni smo. Če med prijatelji nimamo take osebe, se lahko obrnemo na svetovalca za osebno rast ali drugega strokovnjaka.

Sreča v težkih časih ni iluzija, ampak jo prinaša vsaka lepa gesta, ki jo storimo zase. Korak za korakom, en dan za drugim, se bomo prebili skozi temo in se ponovno opolnomočili. Takrat bomo dobili potrditev, da jaz zmorem držati vajeti svojega življenja tudi v težkih časih.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite