Piščanec z gorčično omako

Morda vas zanima

- Oglas -

Piščanec z gorčično omako je okusna in nasitna klasika.

Sestavine za 4 osebe

  • 1 kg zelene
  • 50 dag korenja
  • 50 dag piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 jušna žlica moke
  • 1 jušna žlica rastlinskega olja
  • 2 jušni žlici polnozrnate gorčice
  • 3 dcl zelenjavne ali piščančje jušne osnove, sol in poper po okusu

Postopek

1Zeleno in korenje operemo, olupimo in narežemo. Damo jih v lonec in prelijemo z vrelo vodo, da je vsa zelenjava prekrita. Solimo po okusu in pokrito kuhamo 10 do 12 minut, dokler se zelenjava ne zmehča

2Medtem, ko se zelenjava kuha, piščančje prsi narežemo na trakove, jih posolimo, popopramo in pomokamo. V večji ponvi segrejemo olje in obe strani mesa popečemo.

6Mesu primešamo gorčico in jušno osnovo ter zavremo. Nepokrito kuhamo 10 minut.

8Korenje in zeleno odcedimo in z mešalnikom pripravimo grob pire.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -