Piščanec z gorčično omako

Morda vas zanima

- Oglas -

Piščanec z gorčično omako je okusna in nasitna klasika. Nežen okus tega lahkega mesa se odlično poda pikantnemu okusu gorčice. Postrežemo ga lahko s slastnim pečenim krompirjem, rižem ali testeninami. Poda se tudi k več vrstam zelenjave, svetujemo vam, da naš recept vsaj enkrat poskusite s svežo špinačo.

Sestavine za 4 osebe

  • 50 dag piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 jušna žlica moke
  • 1 jušna žlica rastlinskega olja
  • 2 jušni žlici polnozrnate gorčice
  • 3 dcl zelenjavne ali piščančje jušne osnove, sol in poper po okusu

Postopek

1Piščančje prsi operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami.

2Narežemo jih na primerno velikost in jih posolimo, popopramo in pomokamo. V večji ponvi segrejemo olje in obe strani mesa popečemo približno pet minut.

3Mesu primešamo gorčico in jušno osnovo ter zavremo. Nepokrito kuhamo 10 minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi