Veganski limonini tartufi

Znam svetuje

Veganski limonini tartufi, so čudovita fuzija kokosa in citrusne svežine, ki povzdigne svet rastlinskih sladic. Preprosto in skrbno izdelani tartufi, ki se ne pečejo, neopazno združujejo nastrgan kokos, mandljevo moko in bogastvo stopljenega kokosovega olja ter tvorijo slastno testo, ki zapleše v ustih.

V središču pozornost je limona, saj lupina in sok dveh svetlih, s soncem obsijanih limon, mešanici vlijeta eksplozijo okusa. Ta harmonična mešanica, dopolnjena s subtilno sladkostjo javorjevega ali agavivinega sirupa in toplino izvlečka vanilije, spremeni testo v lepljivo, a obvladljivo teksturo.

Ohlajeno in za oblikovanje pripravljeno testo daje možnost za pripravo kroglic tartufov v velikosti grižljaj. Nežno valjanje v sladkorju v prahu ne samo, da doda pridih elegance, ampak tudi prepreči sprijemanje in ustvari svilnato zunanjost, ki je v nasprotju s kremasto notranjostjo.

Ti veganski limonini tartufi so dokaz preprostosti uživanja na rastlinski osnovi. Ponujajo možnost sladkanja brez slabe vesti. Z vsakim blaženim grižljajem uživajte v osvežujočem izbruhu limone, bogastvu kokosa in čudoviti sladkosti, ki ostane – simfonija okusov, ki dokazuje, da so lahko veganske sladice tako lahke kot tudi popolnoma zadovoljive. Ne glede na to, ali jih delite s prijatelji ali uživate kot samostojno poslastico, so ti tartufi dokaz veselja ob izdelavi okusnih sladkarij.

Sestavine za veganske limonine tartufe

  • 1 skodelica surovih indijskih oreščkov
  • 1 skodelica datljev Medjool, brez koščic
  • lupina 2 limon
  • sok 2 limon
  • javorjev ali agavin po želji
  • 1/2 skodelice naribanega kokosa
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli
  • sladkor v prahu ali kokosova moka za pomokanje

Postopek

1Namočite indijske oreščke: Indijske oreščke namočimo v vroči vodi približno 1 uro oziroma dokler se ne zmehčajo. Odcedite.

2Združite sestavine: V kuhinjskem robotu zmešajte namočene indijske oreščke, izkoščičene datlje, limonino lupinico, limonin sok, nastrgan kokos, vanilijev izvleček, javorjev ali agavin sirup in ščepec soli. Mešajte, dokler mešanica ne tvori lepljivega, enotnega testa.

3Oblikujte tartufe: Zajemajte dele zmesi in jih oblikujte v majhne kroglice v velikosti tartufa.

4Valjanje v kokosovi moki ali sladkorju v prahu: Tartufe povaljajte v kokosovi moki ali slakorju, da so v celoti pokriti.

5Ohladite:Tartufe vsaj za 1-2 uri postavimo v hladilnik, da se strdijo.

6Postrezite:Postrezite ohlajeno in uživajte!

Podatki o hranilni vrednosti (približne vrednosti)

  • Kalorije: 80 na tartuf
  • Beljakovine: 1g
  • Ogljikovi hidrati: 9g
  • Prehranske vlaknine: 1,5 g
  • Sladkorji: 6g
  • Maščoba: 5 g
  • Nasičene maščobe: 1 g
  • Holesterol: 0mg
  • Natrij: 10 mg

Opomba: Hranilne vrednosti so približne in se lahko razlikujejo glede na posamezne sestavine in velikost porcije.

Morda vas zanima …

Tartuf

Čokoladni tartuf naj bi nastal v kuhinji Augusta Escoffierja, slavnega francoskega kuharja. Po ljudskem izročilu je v dvajsetih letih 20. stoletja, njegov učenec poskušal pripraviti slaščičarsko kremo. Vroča smetana se je razlila v skledo, polno koščkov čokolade. Material se je čez nekaj časa strdil in učenec je odkril, da ga lahko oblikuje v kroglo.

Najzgodnejši dokumentiran, verodostojni recept za čokoladne tartufe kaže, da se čokoladni tartuf naredi tako, da se »navadna vanilijeva krema, manjša količina, potopi v preliv iz mlečne čokolade, nato pa se vsak kos pomoka v kokosovi moki, preden se obliv posuši. Njegovo naslednje navodilo je bilo, naj pusti, da se kroglice s čokoladno vanilijevo kremo, prekrite s kokosom, posušijo na kosu voščenega papirja.

Dandanes smo vzeli osnovni čokoladni tartuf in ga spremenili. Zdaj so na voljo v vseh različicah, vključno s čokoladnim testom za piškote, oreo in celo belimi čokoladnimi limoninimi tartufi, ter drugimi sadnimi okusi. Edino, kar je ostalo dosledno in kar ga definira kot tartuf, je oblika, a tudi ta se lahko nekoliko spreminja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite