Zdrobovi žličniki brez jajc

Morda vas zanima

- Oglas -

Če iz kakršnega koli razloga ne jemo jajc, si lahko pripravimo odlične zdrobove žličnike tudi brez njih. Nič lažjega. Za še več okusa jih bomo zakuhali v zelenjavni juhi.

Sestavine

  • 300 ml vode ali zelenjavne jušne osnove
  • 20 ml oljčnega olja
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 20 g koruznega škroba
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1 ščepec kurkume za lepšo barvo

Postopek

1V lonec nalijemo vodo ali zelenjavno jušno osnovo, olje, začimbe, sol in zavremo. Postopoma, med mešanjem, dodajamo zdrob, in ko dodamo vsega, odstavimo z ognja.

2Mešamo še toliko časa, da zdrob vpije vso tekočino – pustimo ga počivati 30 minut.

3V zdrobovo maso dobro vmešamo še koruzni škrob in segrejemo juho, v kateri jih bomo skuhali.

4Z dvema žlicama oblikujemo za mandelj velike žličnike in jih polagamo v vrelo juho.

5Na zmerni temperaturi kuhamo približno 10 minut, dokler žličniki niso kuhani. Postrežemo takoj.

Nasvet

6V maso za žličnike lahko vmešamo različna nasekljana zelišča, peteršilj, drobnjak, zelena, bazilika …

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -