Zdrobovi žličniki brez jajc

Znam svetuje

Zdrobovi žličniki brez jajc so odličen način, kako lahko pripravimo te okusne knedlčke. Nič lažjega. Za še več okusa jih bomo zakuhali v zelenjavni juhi.

Zdrobovi žličniki brez jajc in njihov okus

Zdrobovi žličniki brez jajc imajo nežen, rahlo zrnast okus z izrazitim pridihom pšeničnega zdroba. Dodana sol prinese rahlo slano noto, medtem ko muškatni orešček in kurkuma obogatita okus s subtilnimi začimbami.

Oljčno olje dopolnjuje okus z nežno aromo. Skupaj tvorijo okusno prilogo, ki se odlično ujema s številnimi jedem, hkrati pa je tudi odlična alternativa za tiste, ki ne uživajo jajc.

Prehranska vrednost zdrobovih žličnikov brez jajc

Približne vrednosti za celoten recept:

  • Energijska vrednost (kalorije): Približno 1040 kcal
  • Maščobe: Približno 22 g
    • Nasičene maščobe: Približno 3 g
  • Ogljikovi hidrati: Približno 185 g
    • Sladkorji: Približno 3 g
  • Beljakovine: Približno 19 g
  • Vlaknine: Približno 9 g
  • Sol: Približno 1181 mg

Zdrobovi žličniki brez jajc predstavljajo zmerno kalorično prilogo z zmerno vsebnostjo maščob in beljakovin, bogato z ogljikovimi hidrati ter vlakninami, kar jih naredi nasitne in hranljive. Dodana kurkuma in muškatni orešček nežno doprineseta začinjen okus in barvitost, obogatita pa jih tudi z antioksidanti in prehranskimi koristmi.

Skutino pecivo z zdrobom in jabolki

Sestavine za zdrobove žličnike brez jajc

  • 300 ml vode ali zelenjavne jušne osnove
  • 20 ml oljčnega olja
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 20 g koruznega škroba
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1 ščepec kurkume za lepšo barvo

Postopek

1V lonec nalijemo vodo ali zelenjavno jušno osnovo, olje, začimbe, sol in zavremo. Postopoma, med mešanjem, dodajamo zdrob, in ko dodamo vsega, odstavimo z ognja.

2Mešamo še toliko časa, da zdrob vpije vso tekočino – pustimo ga počivati 30 minut.

3V zdrobovo maso dobro vmešamo še koruzni škrob in segrejemo juho, v kateri jih bomo skuhali.

4Z dvema žlicama oblikujemo za mandelj velike žličnike in jih polagamo v vrelo juho.

5Na zmerni temperaturi kuhamo približno 10 minut, dokler žličniki niso kuhani. Postrežemo takoj.

Nasvet

6V maso za žličnike lahko vmešamo različna nasekljana zelišča, peteršilj, drobnjak, zelena, bazilika …

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite