Hladna tunina omaka

Znam svetuje

Ta hladna tunina omaka je popolna za poletne dni ali hitre prigrizke, ko si želite nekaj okusnega, a preprostega. Združuje svežino tunine z razkošnostjo majoneze, dijonsko gorčico in brizgom limoninega soka, kar ustvarja popolno sinergijo okusov.

Postrezite jo s krekerji, na kruhu ali kot prilogo k solati. Naj bo vsak grižljaj užitek, poln okusov in poživljajočih arom.

Sestavine za hladno tunino omako

  • 140-160 g /1 pločevinka tunine v lastnem soku, odcejena
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica grškega jogurta
  • 1 žlica drobno sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica kapre, drobno sesekljana
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • sok polovice limone
  • sol in poper po okusu

Postopek

1 Odcedite tunino iz pločevinke in jo drobno razdrobite s pomočjo vilice.

2 V skledi združite tunino, majonezo, grški jogurt, sesekljan peteršilj, kapre, dijonsko gorčico in limonin sok. Previdno premešajte sestavine, da se enakomerno združijo.

3 Dodajte sol in poper po okusu. Po potrebi lahko dodate več limoninega soka ali gorčice, da omako prilagodite svojem okusu.

4 Omako postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, da se okusi dodatno prepojijo.

5 Ohlajeno tunino omako postrezite kot namaz na kruhu, krekerjih ali kot dadatek k zelenjavi.

6 Po želji lahko dodate nasekljan česen, drobno sesekljano čebulo ali malo čilija za dodaten okus.

Uživajte v tej osvežujoči tunini omaki, ki je odlična kot lahek prigrizek ali kot dodatek k različnim jedem!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite