Vojvodinska pleskavica

Znam svetuje

Odlična, malo pikantna pleskavica za ljubitelje žara.

Sestavine

  • 1 kg mlete svinjine
  • 7 čebul
  • 3 žlice mlete pekoče paprike (če ne marate pekoče, dajte sladko mleto papriko)
  • sol
  • poper
  • 2 dl olja
  • pekoči feferon

Priprava

1Meso dobro zmeljemo in mu dodamo drobno sesekljano čebulo, sol, poper in mleto papriko, ter ostale sestavine. Z roko dobro premešamo, da dobimo gladko mesno maso. Maso damo v hladilnik za par ur.

2Ko vzamemo maso iz hladilnika, z roko oblikujemo lepe, okrogle ploščate mesne pogačice v velikosti dlani.

3Pečemo jih na pomaščenem žaru, ter jih redno obračamo, da se nam ne zažgejo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite