Regratova solata z jajci, pršutom in balzamičnim prelivom

Znam svetuje

Regratova solata z jajci, pršutom in balzamičnim prelivom je prava spomladanska bomba, nasitna, dobra in zdrava.

Sestavine za regratovo solato z jajci, pršutom in balzamičnim prelivom

  • velika skleda opranega regrata
  • 100 g tanko narezanega pršuta
  • 3 jajca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 1 dl balzamičnega kisa
  • 1 dl jabolčnega soka brez sladkorja
  • 3 vejice rožmarina, timijana, majarona ali zelišča po izbiri

Postopek

1Skuhamo jajca, damo jih v hladno vodo, zavremo, pustimo vreti pet minut, pokrijemo in jih pustimo v vodi še 8 minut. Da jih bomo lažje lupili, dodamo v vodo ščepec sode bikarbone.

2V lonec nalijemo balzamični kis in jabolčni sok, zavremo in dodamo zelišča po izbiri. Kuhamo 5-10 minut, da se preliv nekoliko zgosti, nato za precedimo, da odstranimo ostanke zelišč.

3Dobro operemo regrat in ga narežemo na manjše dele.

4Trdo kuhana jajca olupimo in narežemo na rezine.

5Pršut narežemo na manjše koščke in ga prepražimo v ponvi na eni žlici oljčnega olja, da postane hrustljav. 

6V skledo damo regrat, ga malo posolimo in popopramo, zalijemo z balzamičnim prelivom in oljčnim oljem ter dobro premešamo.

7Po vrhu razporedimo kuhana jajca in potresemo s koščki popečenega pršuta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite