Kako nam lahko zimski čas pomaga priti v stik s seboj?

Znam svetuje

Mrzli zimski dnevi kličejo po počitku in to je idealen čas, da se ponovno povežemo s seboj, s svojimi željami in potrebami. To bi najlažje dosegli, če bi se odpravili v samoten gozd ali na osamljen otok, a le redko kdo ima priložnost, da se osami in dnevno preživi več ur v meditaciji. Kaj torej storiti, ko naše življenje spominja na maratonski tek in je časa za introspekcijo malo?

Krajši zimski dnevi ponujajo tri nenavadne načine, da se posvetimo sebi in svojemu notranjemu svetu:

  • Topel obrok. Topla pijača in jedača sta pravi izbiri za mrzle zimske dni, saj ne segrejeta samo telesa, ampak upočasnita tudi ritem našega življenja. Toplo jed ali pijačo jemo oziroma pijemo počasneje, kar nas samodejno postavi v bolj umirjeno stanje telesa in duha. Zato se v mrzlih dneh izognimo hitri in mrzli prehrani in si raje vzemimo čas za pripravo toplega obroka. Tako poskrbimo za svoje telo in mu obenem sporočimo, da se lahko sprosti. V stanju sproščenosti lažje slišimo svoj notranji glas in pridemo v stik s svojimi željami. 
  • Zimski konjički. Krajši dnevi nas vabijo, da preživimo več časa doma in to lahko izkoristimo za prijetne zimske konjičke. Ukvarjanje s pletenjem, ustvarjanje prazničnih čestitk, urejanje sestavljank, barvanje mandal ali druga opravila nam pomagajo odmisliti skrbi in se sprostiti. Bolj smo sproščeni, lažje pridemo v stik s svojim pravim jazom.
  • Termalni spa. Obisk term v zimskih dneh je balzam za telo in duha. Če nam okoliščine ne dopuščajo, da bi se razvajali v prijetnem termalnem okolju, si lahko ustvarimo spa kotiček tudi doma. Namesto večera pred televizijskim ekranom si prižgimo dišečo svečo, zavrtimo prijetno glasbo, domači manikiri in pedikuri dodajmo nežno masažo z masažnim oljem, napravimo si domačo obrazno masko in sprostimo misli. Na ta način bomo storili nekaj koristnega za svoje telo in dušo, kar lahko še dodatno odpre vrata našega notranjega sveta.

Ko si dovolimo upočasniti ritem življenja, pridemo v stik s seboj, s svojimi pravimi potrebami in z željami. Na ta način dobimo odgovore, ki jih potrebujemo, in jasneje vidimo svoje naslednje korake.

Naš notranji svet čaka, da se umirimo in da se mu posvetimo, kot bi se posvetili svojemu najboljšemu prijatelju. Zato izkoristimo zimski čas in si recimo: jaz zmorem nameniti sebi pozornost, ki jo potrebujem.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite