Navada, ki ti spremeni življenje

Znam svetuje

Po čem hrepenimo prav vsi? Po tem, da smo opaženi in ljubljeni. Če, na primer, naš partner pohvali našo novo pričesko, si to tolmačimo kot ‘rad me ima, vidi me, še ga zanimam’, če pa je ne opazi, se nam po glavi podijo misli kot ‘nima me rad, sploh me ne vidi, ne zanimam ga več’.

Potreba biti viden in ljubljen je univerzalna – vsi jo nosimo v sebi, ali se tega zavedamo ali ne. Ta potreba nas spremlja celo življenje, zato je priporočljivo, da postanemo »samozadostni«. To pomeni, da se naučimo opaziti svoje potrebe in da si namenimo ljubezen, ki jo iščemo pri drugih. Kako storiti korak v to smer?

Naučimo si vzeti čas samo zase – navadimo se biti v družbi s samim seboj (brez telefona, brez televizije, brez knjige) in prisluhniti svojemu notranjemu glasu. Na začetku lahko naletimo na notranji odpor, nemir ali trčimo ob nezaželena čustva. Vse to je normalno in del procesa približevanja k sebi, zato ne obsojajmo svojih misli ali morebitnih čustvenih izbruhov.

Čas zase in za svoje misli si lahko vzamemo kadar koli čez dan – ko se, na primer, zbudimo, ko pijemo čaj, ko pišemo dnevnik, ko hodimo v službo, ko si snamemo ličila, pred spanjem. Že nekaj minut na dan s svojimi mislimi lahko privede do velikih sprememb. Zakaj? Ker si s tem sporočamo ‘namenjam ti svojo pozornost, svoj čas in svojo ljubezen’. Ko si redno namenjamo pozornost in ljubezen, ju prenehamo iskati pri drugih. Na ta način zgradimo bolj pristne odnose, ki ne izhajajo iz potrebe, da nam drugi dajejo veljavo, ampak iz želje, da v odnos nekaj prispevamo. Taki odnosi so bolj trdni in nam prinašajo več zadovoljstva.

Čas, ki ga namenimo sebi, je profitabilna investicija. Bolj bomo vadili biti sami s seboj, bolj nam bo prijetno v svoji družbi. To ne pomeni, da se izoliramo, ampak, da poiščemo ravnovesje med svojim notranjim svetom in med okoljem, v katerem živimo.

Ko jaz zmorem nameniti čas sebi, svojim željam, svojim potrebam in svojim občutkom, zmorem ustvariti bolj zadovoljno življenje.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite