Kako nehati cepetati na mestu in prebuditi strast do življenja

Znam svetuje

Se občasno počutite, da cepetate na mestu? Nič hudega, zagotovo niste edini!

Življenje ni samo dir in doseganje ciljev, ampak tudi monotona rutina in stanje na mestu. S tem ni nič narobe. To je obdobje počitka oziroma čas, ki od nas ne terja velikih odločitev in naporov. Ko pa imamo občutek, da je tega počitka preveč, smo pripravljeni zakorakati v novo poglavje svojega življenja.

Včasih nam življenje samo postreže (bolj ali manj želene) spremembe in tedaj je na nas, da se jim prilagodimo ter jih po možnosti obrnemo sebi v prid. Ko pa se želja po novostih rodi v nas, pomeni, da se je zgodil notranji premik in smo pripravljeni na akcijo. Če točno vemo, kakšnih sprememb si želimo, je to odlično. Zavihajmo rokave in pojdimo po želeno! Če pa samo čutimo, da je prišel čas za novosti, a ne vemo, česa si pravzaprav želimo, si lahko postavimo naslednje vprašanje:

Kaj me veseli? Včasih sploh ne vemo, kaj nam prinaša veselje, zato je odgovor na to vprašanje izrednega pomena. Morda ugotovimo, da nas veseli risati, kegljati, plezati, vrtnariti … Večkrat bomo počeli stvari, ki nam prinašajo veselje, bolj bomo v stiku s seboj in hitreje bomo ugotovili, kateri so naši naslednji koraki.

Včasih imamo občutek, da cepetamo na mestu zato, ker poskrbimo za vse ljudi okoli sebe razen zase. S takim ravnanjem ugasnemo svojo notranjo luč in postanemo nezadovoljni s svojim življenjem. Ko pa si vzamemo čas in spoznamo svoje prave želje – in nehamo zasledovati tuje (na primer želje svojih staršev, svojega partnerja, svojega nadrejenega itd.) – ponovno prižgemo svojo notranjo luč. Ta luč je naša notranja motivacija in naša strast do življenja. Od te točke dalje lahko zares obrnemo list in začnemo pisati bolj zadovoljno poglavje svojega življenja. Zato si je vredno vzeti nekaj časa zase in spoznati, kaj nas veseli in katere so naše prave želje.  

Spremembe nas silijo, da se spremenimo. Ko pa smo v stiku s svojo notranjo lučjo, vemo, da jaz zmorem tudi to.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite