Namaz iz oliv – tapenada

Morda vas zanima

- Oglas -

Francoski namaz iz črnih oljk, imenovan tapenada, je sestavljen iz slanih inčunov, kaper, česna in oljčnega olja. Prihaja iz jugovzhoda Francije, iz Provanse.  

Sestavine

  • 200 g črnih oljk
  • 80 g vloženih slanih inčunov
  • 30 g kaper
  • 1 strok česna
  • oljčno olje

Postopek

1Slane inčune speremo in osušimo, oljkam odstranimo koščice. Vse sestavine drobno nasekljamo, damo v posodico in zmešamo z oljčnim oljem, da se lepo povežejo.

2Namaz lahko pripravimo tudi v možnarju ali, če si želimo prihraniti čas, v blenderju. Vse sestavine zmiksamo in počasi dolivamo oljčno olje. Miksamo pulzno, le nekaj sekund naenkrat, dokler ne dobimo želene konsistence.

3Namaz ponudimo kot predjed s svežim kruhom ali krekerji in sirom. Hranimo ga v hladilniku v zaprti posodi do dva tedna.

Prejšnji članekAjdove kroglice
Naslednji članekNamaz iz zelenih oljk
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -