DomovOZNAKEKapre

kapre

Hladna tunina omaka

Ta hladna tunina omaka je popolna za poletne dni ali hitre prigrizke, ko si želite nekaj okusnega, a preprostega. Združuje svežino tunine z razkošnostjo...

Piščančji zrezki v čebulni omaki

Preizkusite okusno jed kot so piščančji zrezki v čebulni omaki. Ta preprost recept vas bo navdušil s harmonijo okusov in enostavno pripravo. Uživajte v...

Polnjeni lignji iz pečice

Lignje ali kalamare napolnimo z oljkami, kaprami in lovkami ter jih spečemo v pečici. Sestavine za polnjene lignje iz pečice 1 kg lignjev 50 g kaper v...

Polnjeni čiliji – tondo

Uporabimo skoraj okrogli čili, ki je poznan pod več imeni: tondo piccante calabrese, ciliegia piccante, bacio di satana (Satan's Kiss). Je srednje pekoč čili...

Piščanec v omaki s kaprami

Okusno in hitro pripravljeno kosilo, ki ga lahko postrežemo s solato in pečenim krompirčkom. Sestavine 1 piščančja prsa narezana na zrezke (približno 400 – 500 g) 3...

Domača tatarska omaka

Hitro narejena in okusna domača tatarska omaka, ki se odlično prileže cvrtim jedem. Sestavine za domačo tatarsko omako 2 žlički kaper 1 kisla kumarica vejica svežega peteršilja 2 žlici...

Hobotnica v solati

Hladna predjed, ki se najbolj prileže poleti. Sestavine 1 hobotnica (približno 1,5 kg)1 lovorjev list1 manjša čebula1 žlička popra v zrnju10 zelenih in črnih oljk2 žlički...

Namaz iz oliv – tapenada

Francoski namaz iz črnih oljk, imenovan tapenada, je sestavljen iz slanih inčunov, kaper, česna in oljčnega olja. Prihaja iz jugovzhoda Francije, iz Provanse.   Sestavine...

Omaka z jajčevci – caponata

Caponata je še ena značilna sicilijanska jed, sočna in okusna, mešanica ocvrte zelenjave, prepražene s sladkorjem in kisom, ki ji dajeta značilen sladko-kisel okus. Sestavine 500...

Testenine puttanesca – Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca je tipična jed v deželi Campania, kjer ji v njihovem narečju rečejo aulive e chiappariell (oljke in kapre) ter deželi Lazio, kjer...

Ne spreglejte