Tapenada – namaz iz oljk

Morda vas zanima

- Oglas -

Ljubitelji oljk boste nad tapenado navdušeni. Tapenada je namreč namaz iz oljk, ki se odlično poda h kozarčku rujnega.

Sestavine

  • 150 g razkoščičenih oljk
  • 8 filejev sardel
  • 60 g kaper
  • 5 strokov česna
  • 125 ml oljčnega olja
  • mlet črni poper

Postopek

1Oljke, sardele, kapre in česen zmeljemo, lahko grobo ali na fino, po želji. Postopoma prilivamo olje. Zmes popopramo.

2Dobro zaprto v hladilniku drži tri dni. Namaz lahko postrežemo kot predjed ali pa jo ponudimo kot prilogo glavnim jedem.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi