Zakaj valentinovo – DA ali NE?

Znam svetuje

Se spomnite, ko ste kot otrok na dvorišču srečali prijatelje in ste v trenutku pozabili, da vas doma čakajo mama s kosilom, domača naloga in učenje za jutrišnji test iz matematike? Ko so vam straši pred spanjem dovolili, da si še enkrat pogledate najljubšo risanko, ki ste jo videli že vsaj 10 krat?

Se spomnite otroške razigranosti, ko ste odkrivali svet? Se razveselili maminega objema, skakanja po lužah ali kakšne igračke, ob kateri vam je zaigralo srce?

Vročica valentinovega dne dviga temperaturo in zagotovo si se vsaj za trenutek ali dva, danes, na dan zaljubljenih, poigral/a z mislijo – kaj pa, če bi tudi jaz koga obdaril/a z drobno pozornostjo?

Valentinovo je lahko več kot le praznik romantike. Že samo raziskovanje, kaj vse početi za valentinovo, je lahko razburljivo in zabavno. Danes imate priložnost, da poskusite nekaj novega, drugačnega in začinite svoj dan z ljubeznijo do sebe in drugih!

Na valentinovo lahko počnete veliko preprostih, a izjemno zabavnih stvari. In to ne samo v paru. Valentinovo je odlična priložnost, da nekaj lepega, še posebno če ste samski, naredite tudi zase.


Pojdite na sprehod in uživajte v sončnem dnevu. Če vam na današnji dan vreme ni naklonjeno, poglejte sivino iz drugega zornega kota in si popestrite dan z najljubšo sladico in skodelico čaja – saj veste, ljubezen gre skozi želodec. Lahko obiščete kino ali pa se le udobno zleknete v domači kavč, si privoščite kozarec vina in sprehod po poglavjih dobre knjige.

Ker valentinovo niso samo voščilnice, romantični filmi in pregrešno drago cvetje ter s srčki okrancljane izložbe bližnjih trgovin, v kateri se police šibijo pod težo popustov za vsa sladka in manj sladka, cvetoča in dišeča prepotrebna darila, s katerimi bomo danes zapečatili ljubezen do drugega, pokličite prijatelja, prijateljico ali pa kar oba in mu/ji povejte, da ga imate radi. Svojim bližnjim skuhajte dobro kosilo, peljite svoje ljubljenčka na dolg sprehod in uživajte življenje.

Ljubite se! Če ne veste kako, začnite raziskovati. Saj poznate tisti rek – ljubezen do sebe je začetek resnične ljubezni do drugih, kajti šele, ko lahko iskreno in resnično ljubimo sebe, potem lahko ljubimo tudi druge.

Carpe diem!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite