Piščančji paprikaš s slanino

Znam svetuje

Piščančji paprikaš s slanino je odlična jed na žlico. Prvi naj bi ga skuhali na Madžarskem in ker je v njem paprika, gre tej zgodbi precej verjeti. Ker je res dober, so ga posvojile tudi sosede in je del naše kulinarične, panonske skupnosti že dolgo časa, pri nas na primer v Prekmurju. Vsakdo je po poti dodal svoje, v našem bogatem receptu pa ne manjkajo niti šampinjoni niti mesnata slanina. Skuhajte ga v največjem loncu in zamrznite, veseli ga boste, ko vas bo grel na delovni dan.

Sestavine za piščančji paprikaš

  • 4 piščančja stegna
  • 150 g mesnate slanine
  • 2 čebuli
  • 2 rdeči papriki
  • 400 g pelatov
  • 200 g šampinjonov
  • 2 žlici smetane
  • 1 žlica mlete paprike
  • 3 stroki česna
  • 1 feferon
  • olje
  • sol
  • majaron, zelena
  • poper

Postopek

1Piščančja stegna začinimo s soljo in poprom.

2Slanino in papriko narežemo na palčke, pelate na kocke, čebulo in česen sesekljamo, gobe narežemo na lističe.

3Na olju prepražimo čebulo, dodamo mleto papriko, ki jo ves čas mešamo in ko spremeni barvo, dolijemo malo vode ter dodamo še slanino, ki jo popečemo, da spusti sok, zatem pa z vseh strani popečemo še meso. Ko dobi lepo, zlato barvo dodamo pelate, svežo narezano papriko, košček feferona ali kar celega, česen in dušimo. Dolivamo vodo, da se meso zmehča, kar traja približno pol ure.

4Pred koncem dušenja dodamo gobe, smetano in začinimo. Če želite, lahko naredite tudi podmet, ki bo dal lepo gostoto. Naredimo ga iz žlice moke in nekaj kapljic vode, kar damo v lonec in dobro premešamo. Kuhamo, da se gobe zmehčajo in povre odvečna tekočina. Postrežemo s testeninami, kot so svedrci, ki se jih omaka lepo oprime, rižem, njoki, tortiljo, pečenim jajcem na oko …

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite