Piščančji zrezki v čebulni omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Malo drugače pripravljen piščanec z veliko čebule in okusno omako, ki jo naredimo z belim vinom. Za pikico na i jih še obložimo s sirom in zapečemo v pečici.

Sestavine

  • 2 piščančje prsi
  • 3 večje čebule
  • 100 ml suhega belega vina
  • 100 g sira
  • 400 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica kaper v slanici
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
  • 1/4 žličke popra
  • 1 vejica rožmarina
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1Piščančje prsi narežemo na večje zrezke, jih operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo s papirnatimi brisačami. Z obeh strani jih posolimo in popopramo.

2V večji ponvi, ki jo lahko damo tudi v pečico, segrejemo oljčno olje in na njem pocvremo zrezke. Cvremo približno pet minut na vsaki strani, da dobijo lepo, zlato rumeno barvo. Ocvrte vzamemo iz ponve in shranimo na toplem.

3Medtem ko se cvrejo zrezki, čebulo olupimo in narežemo na ne pretanke, kolobarje. V isto ponev, v kateri smo cvrli zrezke, stresemo narezano čebulo, jo malo posolimo in dušimo približno 10 minut, da se zmehča.

4Zalijemo z vinom in dobro podrgnemo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane delce, saj ti dajo okus omaki. Pustimo nekaj minut, da povre ves alkohol, nato zalijemo še z jušno osnovo.

5Počakamo, da ta zavre in v ponev položimo še popečene zrezke. Dodamo kapre, rožmarin, sladko in pekočo papriko, pokrijemo in na zmerni temperaturi kuhamo še 15 minut.

6Vmes večkrat pomešamo. Če je omaka preredka, zadnjih 10 minut kuhamo odkrito, da nekoliko povre.

7Sir narežemo na rezine, z njim obložimo zrezke in ponev prestavimo v segreto pečico, na žar način. Pečemo nekaj minut, da se sir nekoliko stopi in zapeče.

8Zrezke postrežemo takoj, zraven pa pripravimo prilogo, ki nam je všeč – mi jih imamo radi z rižem.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -