Polnjeni čiliji – tondo

Znam svetuje

Uporabimo skoraj okrogli čili, ki je poznan pod več imeni: tondo piccante calabrese, ciliegia piccante, bacio di satana (Satan’s Kiss). Je srednje pekoč čili in primeren za polnjenje z različnimi nadevi.

Sestavine

  • 7 čilijev
  • 1 pločevinka tune v oljčnem olju
  • 7 slanih filetov (inčunov)
  • 14 kaper

Postopek

1Čilije zarežemo okoli pokrovčka, ga odstranimo in izdolbemo semena. Da nam bo šlo lažje, lahko notranjost previdno zarežemo v obliki križa in semena previdno odstranimo. Ne pozabimo na lateks rokavice, da nas ne bo vse peklo.

2Tuni odlijemo večino olja in jo z rokami razdrobimo. Po želji lahko primešamo žličko ali dve kremnega sira.

3Na dno čilija damo malo tune. Dve kapri ovijemo s slanim filetom, ga damo v čili in ga do vrha napolnimo s tuno. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin.

4Najbolje je, da čilije pripravljamo sproti, nekaj dni pa bodo zdržali tudi v hladilniku. Bolje bo, da jih damo v kozarček in prelijemo z oljčnim olje. Ponudimo zraven narezka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite