Nekaterim je to daleč najboljša rulada. Ne bomo skromni in bomo rekli, da z razlogom.
Sestavine
Biskvit
- 100 g bučnih semen
- 120 g sladkorja
- 1 žlica bučnega olja
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 6 jajc
Nadev
- 240 g mascarpone sira
- 480 g kisle smetane
Priprava
1Bučna semena zmeljemo v moko skupaj s 60 g sladkorja. Dodamo pecilni in vse presejemo skozi cedilo. Rumenjake, olje in 40 g sladkorja penasto umešamo. Beljake in 20 g sladkorja stepemo v čvrst sneg. V rumenjake vmešamo bučno mešanico (spet jo presejemo skozi cedilo) in dodamo sneg iz beljakov. Pečemo 15 minut na 180 °C.
2Pečen biskvit je še rahlo lepljiv, pokrijemo ga z dodatnim peki papirjem, povijemo v rolo in pustimo, da se ohladi.
3Z mešalnikom zmešamo kislo smetano in mascarpone, pomažemo testo, zavijemo v rolado in damo za več ur v hladilnik.
Nasvet
4Rulado začnemo zvijati na ožji stranici biskvita, da se bo lepše zvila.