Hrana kot prva pomoč

Morda vas zanima

- Oglas -

S hrano lahko pogosto omilimo preproste zdravstvene težave, ki nas najraje doletijo na počitnicah.

  • bruhanje lahko ustavimo s pitjem rahlo oslajenega metinega čaja. Pijemo ga po požirkih, v kratkih presledkih med vožnjo. Metin čaj pomirja želodec in zavira refleks, ki povzroči bruhanje. Obenem pa kamilični čaj, mleko in mlečni izdelki spodbujajo bruhanje! Med jedmi uživajmo banane, rozine, fižol, krompir in špinačo, stebelno zeleno, redkvice in paradižnik, saj vsebujejo kalij, ki ga ob bruhanju največ izgubimo. Zanimivo je tudi, da ob driski zelo pomaga kokakola.
  • drisko najhitreje ustavimo s probiotiki v kapsulah. Izbiramo take, ki imajo vsaj pet vrst probiotičnih bakterij. Ponavadi drisko ustavijo že tri ali štiri kapsule, ki jih s kozarcem vode pogoltnemo skupaj. Pri zelo hudih oblikah driske je potrebno postopek čez nekaj ur ponoviti.
  • naravna zdravila zoper migreno so: kava z limono, ingver v prahu, ki ga raztopimo v kozarcu vode, koktajl iz borovnic, brusnic in malin. Pomaga tudi naravna salicilna kislina, ki jo najdemo v petih ali šestih marelicah, malinah, slivah, ananasu, češnjah, dateljnih in pomarančah. Pomaga tudi rožmarinov čaj, pa pekoča paprika in feferoni, saj vsebujejo kapsaicin, ki deluje kot lokalni anestetik. Pekočo papriko razrežemo na manjše koščke, jo vohamo in potem pojemo skupaj s semeni. Uživamo lahko tudi črni in beli poper, ki vsebujeta piperin, ki je po zgradbi podoben morfiju in deluje podobno kot paprika.
  • nenapovedan prehlad hitro rešimo s čebulo: razrežemo jo in postavimo blizu postelje ali si jo damo na prsa – tako pomaga pri izkašljevanju.
  • nespečnost: pomešamo mleko in med, pred spanjem pojemo skledo solate.
  • vnete oči: naribamo peteršiljevo korenino, sesekljamo sveže peteršiljeve liste, vse oblikujemo v blazinice in položimo za 1 uro na oči.
  • boleča menstruacija: morska hrana, saj vsebuje cink, motovilec, fige, banane in čokolada, saj imajo magnezij, pa borovnice in drugo jagodičje, bogato s flavonoidnimi snovmi.
  • obtolčena kolena: okoli njih ovijemo zeljne liste ali nanje položimo mrzel kamen.
  • ureznine in praske: limonin sok, saj ustavi krvavenje.
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad