Z rumenjaki in začimbami nadevanim trdo kuhanim jajcem v originalu rečemo deviled eggs pa tudi ruska jajca. Pripravimo jih lahko tudi, ko nam ostane kaj velikonočnih pirhov.
Sestavine
- 6 jajc
- žlica majoneze
- žlička gorčice
- žlička kisa
- sol in poper
- sladka paprika
- čili v prahu (neobvezno)
Postopek
1Jajca damo v večjo posodo, jih zalijemo s hladno vodo, da so pokrita, počakamo, da voda zavre in kuhamo še 8 do 10 minut. Jajca ohladimo v mrzli vodi in olupimo.
2Vsako jajce po dolgem prerežemo na polovico, odstranimo rumenjake, beljake pa zložimo na krožnik. Rumenjake damo v manjšo skledo, dodamo majonezo, gorčico, kis, sol in poper. Če želimo, lahko dodamo še čili v prahu.
3Vse skupaj z vilico dobro pretlačimo, preložimo v dresirno vrečko in nabrizgamo v beljake. Potresemo s sladko papriko v prahu in postrežemo.