Kruhova rolada

Morda vas zanima

- Oglas -

Velikokrat nam ostane kakšen kos starega kruha, pa ne vemo kam z njim. Nikar ga ne zavrzite, saj ga lahko posušimo in zmeljemo v drobtine ali pa naredimo kruhove cmoke oziroma kruhovo rolado, ki je dobra priloga k vsem mesnim omakam. Lahko jo pripravimo tudi z gobovo ali pikantno omako.

Sestavine

  • 400 g starega kruha ali žemelj
  • 2 čebuli
  • 1 jajce
  • 100 g pancete
  • 50 g masla
  • 2,5 dl mleka
  • 1/2 lončka kisle smetane
  • šopek zelenega peteršilja
  • žlička nasekljanega timijana
  • sol in poper
  • 1 žlica drobtin
  • moka po potrebi

Postopek

1Jajca, kislo smetano in mleko dobro razžvrkljamo. Kruh narežemo na majhne kocke in ga prelijemo z jajčno mešanico. Premešamo in pustimo nekaj časa stati, da se bodo kruhove kocke dobro prepojile z mlekom. Kruh mora biti namočen.

2Medtem panceto narežemo na majhne koščke, nasekljamo čebuli in peteršilj. Na ponvi najprej popečemo koščke pancete, jih vzamemo iz ponve, vanjo damo najprej maslo, ko se to stopi pa še nasekljano čebulo. Dušimo 10 minut, da postekleni, dodamo še nasekljan peteršilj in timijan, premešamo in odstavimo s štedilnika. Čebulo ohladimo.

3Ohlajeno dodamo namočenemu kruhu, dodamo še popečeno panceto in ohlajeno čebulo. Dobro premešamo. Če je masa preredka, dodamo žlico drobtin ali moke, če je presuha pa malo mleka.

4Kuhinjski prtiček zmočimo, dobro ožamemo in ga razgrnemo na pult. Potresemo ga z drobtinicami in nanj položimo kruhovo maso, ki jo s pomokanimi rokami oblikujemo v rolado. Prtiček zavijemo, povežemo s kuhinjsko vrvico in kuhamo pol ure v osoljenem kropu.

5Kuhano rolado odvijemo na desko in narežemo na dober centimeter debele rezine.

Prejšnji članekJogurtovo pecivo s hruškami
Naslednji članekŽemljice s sirom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -