Najdražja sladica letošnjega valentinovega

Morda vas zanima

- Oglas -

Da valentinovo ni le paznik zaljubljencev, ampak tudi praznik brbončic, dokazuje tale sladica, ki je trenutno zagotovo rekorderka v vsej svoji izbrani podobi.

Medije je pretresla novica, da so v newyorški restavraciji Serendipity 3 razkrili posebno ponudbo ob dnevu zaljubljencev. Na jedilni list so ob letošnjem prazniku dodali novo, še posebej prestižno različico njihove najbolj znane sladice Frrrozen Hot Chocolate oziroma “zzzmrznjene vroče čokolade”, ki so jo ustvarili v sodelovanju z zvezdniško oblikovalko nakita Lorraine Schwartz.

Za njihovo kulinarično mojstrovino bo potrebno odšteti 250 tisoč dolarjev oziroma okoli 230 tisoč evrov. Stregli jo bodo v kelihih oblikovalke Kellie DeFries, znane predvsem po tem, da vse svoje izdelke bogato okrasi s kristali.

Kelih bo napolnjen s čokolado, izdelano iz kar 14 različnih vrst kakava, čokolada pa bo prekrita s stepeno smetano in s posipom užitnih “diamantnih” bleščic ter čokoladnih opilkov, pozlačenih s 23-karatnim užitnim zlatom.

Drugi del sladice naj bi bil v obliki pozlačene čokoladne krogle, napolnjene z užitnimi, diamantom podobnimi kristali. Na teh diamantih bo počivala škatlica z diamantnim prstanom, ki ga je oblikovala Lorraine Schwartz. V prstan iz belega zlata sta vdelana 0,69-karatni rožnati in 0,77-karatni modri diamant, obkroža pa ju še za 1,15 karata belih diamantov.

“V tej sladici je ravno prava mera pretiravanja,” je izjavil Jose Calderone, kuharski mojster in kreativni direktor restavracije Serendipity 3, mi pa na to temo, v kontekstu diskurza, pustimo domišljiji prosto pot.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad