Kaneloni z mletim mesom

Znam svetuje

Cannelloni – italijanske testenine, ki jih napolnimo s sestavinami in zavijemo v rolico. Seveda lahko kupimo že pripravljene, a so boljše sveže. Tokrat smo jih napolnili z mletim mesom.

Sestavine za kanelone z mletim mesom

  • 250 g kanelonov
  • parmezan
  • trd ovčji sir – pecorino
  • 1 jajce

Mleto meso

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 večji čebuli
  • 3 stroki česna
  • 250 ml paradižnikove omake
  • sol
  • poper
  • majaron
  • timijan
  • mleta rdeča paprika
  • oljčno olje

Bešamel

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 7 dcl mleka
  • muškatni orešček

Postopek

1Pečico segrejemo na 250 °C.

2Čebulo drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo malo oljčnega olja in čebulo popražimo, da se razpusti. S stiskalnikom za česen k čebuli stisnemo česen in popražimo toliko, da česen zadiši. Dodamo mleto meso, ga malo posolimo in pražimo toliko časa, da spremeni barvo. Zalijemo s paradižnikovo omako, dodamo začimbe, po okusu še malo posolimo in kuhamo približno 30 minut, da se zmeszgosti. Vmes večkrat premešamo, da se ne prismodi.

3Bešamel pripravimo tako, da v ponvi raztopimo maslo, mu dodamo moko in dobro premešamo, da se znebimo grudic. Zalijemo z mlačnim mlekom, dodamo muškatni orešček, posolimo in med stalnim mešanjem, na zmernem ognju kuhamo, da se bešamel zgosti.

4V globlji pladenj nalijemo polovico bešamela. Kanelone napolnimo z maso iz mletega mesa, pri polnjenju si pomagamo z dresirno vrečko. Napolnjene kanelone polagamo na bešamel, naj bodo tesno skupaj.

5V drugo polovico bešamela vmešamo jajce in pazimo, da bo bešamel dovolj hladen, da jajce ne zakrkne. Prelijemo po kanelonih, potresemo z naribanima siroma in postavimo v pečico.

6Pečemo približno 20 minut, da se po vrhu lepo zlato-rumeno zapeče. Pečene vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut, nato postrežemo.

Nasvet

Če nam ostane kaj mletega mesa, ga lahko shranimo v zmrzovalniku. Lahko pa naredimo tudi večjo količino in ga imamo pripravljenega za naslednjič.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite