Divji šparglji z jajci

Morda vas zanima

Samo šparglji in jajca, brez mesnih dodatkov, so okusna malica ali kosilo, če le imamo v roki debelejši šopek in v hladilniku dovolj jajc.

Sestavine

  • 450 g divjih špargljev
  • 6 jajc
  • 0,5 dcl dobrega oljčnega olja
  • sol
  • poper po okusu

Postopek

1Špargljem odlomimo lesene dele (prihranimo jih za juho) in jih nalomimo na 2 centimetra dolge palčke. Vršičke damo na poseben kupček.

2V široki ponvi segrejemo oljčno olje, naj ne bo prevroče, in dodamo nalomljene šparglje brez vršičkov. Na zmernem ognju jih dušimo približno 5 minut.

3V skodelici razžvrkljamo jajca, jih posolimo in malo popopramo ter zlijemo na šparglje. Premešamo, dodamo še vršičke in pečemo toliko časa, da jajčka zakrknejo.

4Postrežemo z zeleno solato in kruhom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -