Kruh z gobami je prigrizek, ki navduši z vonjem in okusom.
Sestavine
- 1-2 francoski bageti
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g narezanih gob (jurčkov, šampinjonov …)
- 2 žlici domačega kečapa ali domače mezge
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlici mleka
- 2 žlici svežega drobnjaka
- sol
- poper
Postopek
1Pečico segrejemo na 200 stopinj. Štruco narežemo na rezine, pod kotom, da so daljše.
2Kruh namažemo z oljem in ga pečemo v pečici 6-8 minut, da se lepo zlato-rjavo zapeče.
3Gobe damo v kozico skupaj s kečapom, limoninim sokom in mlekom. Počasi dušimo, da vsa tekočina izpari in so gobe prepražene.
4Odstavimo, dodamo drobnjak, posolimo in popopramo. Na opečen kruh naložimo nadev in ponudimo vroče.