Ocvrti zeleni paradižniki

Znam svetuje

Ocvrti zeleni paradižniki so odlična jed, ki jo ustvarimo, ko vrtovi bogato obrodijo in nam ponudijo prav posebne dobrote. Med temi je tudi zeleni paradižnik, ki s svojo osvežujočo kislostjo in hrustljavo teksturo predstavlja odlično osnovo za to priljubljeno jed.

Ta preprost in okusen recept je prava poslastica za ljubitelje cvrtih jedi in sočnega paradižnika. Uživajte v hrustljavi skorji in sočnosti zelenih paradižnikov!

Sestavine za ocvrte zelene paradižnike

  • zeleni paradižniki
  • jajca (2-3, odvisno od količine paradižnikov)
  • 120 ml mleko
  • 150 g moka
  • drobtine ali koruzni kosmiči
  • sol in poper po okusu
  • rastlinsko olje za cvrtje

Postopek

1 Zeleni paradižniki naj bodo čvrsti. Operite jih in narežite na približno pol centimetra debele rezine.

2 V eni posodi pripravite mešanico jajc, mleka, soli in popra. V drugi posodi pripravite moko. V tretji posodi pripravite drobtine ali zdrobljene koruzne kosmiče.

3 Vsak kos zelenega paradižnika najprej potopite v moko, nato v jajčno mešanico in končno v drobtine ali koruzne kosmiče, da jih dobro obložite.

4 V večji ponvi segrejte dovolj rastlinskega olja za cvrtje na srednje visoki temperaturi.

5 Ko je olje dovolj vroče, položite obložene rezine zelenih paradižnikov v ponev. Cvrite jih približno 2-3 minute na vsaki strani ali dokler ne postanejo lepo zlato rjavi.

6 Ko so ocvrti, jih položite na krožnik, ki je obložen s papirnatimi brisačami, da popivnate odvečno olje.

7 Ocvrte zelene paradižnike postrezite takoj, odlično se razumejo z majonezo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite