Ocvrti zeleni paradižniki so odlična jed, ki jo ustvarimo, ko vrtovi bogato obrodijo in nam ponudijo prav posebne dobrote. Med temi je tudi zeleni paradižnik, ki s svojo osvežujočo kislostjo in hrustljavo teksturo predstavlja odlično osnovo za to priljubljeno jed.
Ta preprost in okusen recept je prava poslastica za ljubitelje cvrtih jedi in sočnega paradižnika. Uživajte v hrustljavi skorji in sočnosti zelenih paradižnikov!
Sestavine za ocvrte zelene paradižnike
- zeleni paradižniki
- jajca (2-3, odvisno od količine paradižnikov)
- 120 ml mleko
- 150 g moka
- drobtine ali koruzni kosmiči
- sol in poper po okusu
- rastlinsko olje za cvrtje
Postopek
1 Zeleni paradižniki naj bodo čvrsti. Operite jih in narežite na približno pol centimetra debele rezine.
2 V eni posodi pripravite mešanico jajc, mleka, soli in popra. V drugi posodi pripravite moko. V tretji posodi pripravite drobtine ali zdrobljene koruzne kosmiče.
3 Vsak kos zelenega paradižnika najprej potopite v moko, nato v jajčno mešanico in končno v drobtine ali koruzne kosmiče, da jih dobro obložite.
4 V večji ponvi segrejte dovolj rastlinskega olja za cvrtje na srednje visoki temperaturi.
5 Ko je olje dovolj vroče, položite obložene rezine zelenih paradižnikov v ponev. Cvrite jih približno 2-3 minute na vsaki strani ali dokler ne postanejo lepo zlato rjavi.
6 Ko so ocvrti, jih položite na krožnik, ki je obložen s papirnatimi brisačami, da popivnate odvečno olje.
7 Ocvrte zelene paradižnike postrezite takoj, odlično se razumejo z majonezo.