Rumove oziroma kokosove kroglice iz piškotov in čokolade, ki smo jih delali že kot otroci, takrat seveda niso vsebovale ruma. Sedaj ko smo odrasli, pa ga lahko dodamo in kroglice bodo še okusnejše.
Sestavine za rumove kroglice
- 400 g maslenih piškotov (Albert keksi)
- 150 g čokolade v prahu
- 50 g grenkega kakava v prahu
- 180 g sladkorja v prahu
- 250 g mehkega masla
- 4 žlice ruma
- ščepec soli
- 150 g kokosove moke
Postopek
1Piškote zmeljemo, lahko v multipraktiku, ali jih damo v vrečko in zdrobimo z valjarjem. Dodamo vse sestavine razen kokosove moke in zmešamo v testo.
2Z roko oblikujemo srednje velike kroglice in jih polagamo v kokosovo moko. Povaljamo, da se kokosova moka prime iz vseh strani in kroglice zlagamo v skledo.
Nasvet
3Kroglice lahko namesto v kokosovi moki povaljamo tudi v zdrobljenih oreščkih, grenkemu kakavu ali čokoladnih mrvicah.