Iščete okusen recept, ki bo pobožal vaše brbončice? Pridite z nami na kulinarično potovanje s preprostim, a izjemno okusnim receptom za Kakijevo pecivo s skuto! Naša mešanica nežnega testa, obogatenega z maslom in vanilijo, se popolnoma ujema s kremastim nadevom iz skute in sladkorja.
S tem receptom boste ustvarili slastno pecivo, ki bo očaralo vaše brbončice. Pripravite se na praznovanje okusov in presenetite svoje najdražje s tem sladkim užitkom. Preizkusite naš recept in odkrijte, kako enostavno je pripraviti domače pecivo, ki bo navdušilo vsakogar!
Sestavine za kakijevo pecivo s skuto
- 250 g moke
- 125 g masla (sobne temperature)
- 1 jajce
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
- rumenjak za premaz
Nadev
- 300 g skute
- 50 g sladkorja
- 1 jajce
- lupinica ene limone
Postopek
1Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija.
2V skledi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte maslo in vanilijev ekstrakt ter mešajte, dokler ne dobite drobtinaste zmesi.
3Dodajte jajce in gnetite testo, dokler ne postane gladko. Oblikujte ga v kroglo, ovijte v prozorno folijo in postavite v hladilnik za približno 30 minut.
4Medtem pripravite nadev. V skledi zmešajte skuto, sladkor, jajce in lupinico limone.
5Ko je testo ohlajeno, ga razvaljajte na pomokani površini in ga položite v pekač za pite ali torte.
6Nadev zložite na testo in ga enakomerno porazdelite.
7Robove testa zvijte navznoter, da dobite robove peciva. Premažite jih z rumenjakom za lep sijaj.
8Pecite v ogreti pečici približno 30-35 minut, ali dokler pecivo ni lepo zlato rjave barve.
9Ko je pecivo pečeno, ga pustite nekaj časa ohladiti, nato pa ga narežite na koščke.