Ajdovi čokoladni mafini

Morda vas zanima

- Oglas -

Izjemno mehki ajdovi čokoladni mafini so ustvarjeni za vse, ki želijo z ajdo obogativi svojo prehrano, obenem pa ljubijo čokolado.

Ajda je odporna žitarica, ki jo priporočajo za boljši krvni obtok, zdrav krvni tlak in tudi v boju proti raku. V njej je malo maščob in polno dobrih hranil, kot so: beljakovine, vlaknine in antioksidanti ter vitamini in minerali. Ne vsebuje glutena, zato je priporočljiva ob celiakiji. In ker ima tudi 12 pomembnih aminokislin, ki so gradniki beljakovin, je odlična za vegetarijance in vegane.

Sestavine

  • 150 g ajdove moke
  • 70 g bele moke
  • 80 g grenkega kakava v prahu
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 90 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • 2 žlici ruma
  • 100 g čokoladnih kapljic (iz temne čokolade)

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C. Najprej penasto vmešamo jajca z obema sladkorjema, nato dodamo mleko, rum in stopljeno maslo in ponovno dobro premešamo. Vse preostale suhe sestavine najprej dobro zmešamo med sabo, nato jih med nenehnim mešanjem postopoma dodajamo v zmes.

2Čokoladne kapljice vmešamo na koncu. Če kapljic nimamo, lahko grobo nasekljamo tablico temne čokolade z vsaj 70 odstotnim deležem kakava. Pekač za mafine obložimo s papirčki, če jih nimamo, pa modelčke dobro premažemo z maslom, potrosimo z moko – vipšek moke iztresemo -, in jih napolnimo z maso.

3Mafine pečemo v segreti pečici približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -