Goveje meso v pivski omaki ostane po kuhanju lepo mehko in sočno. Točno takšno kot ga imamo najraje. Ko izbiramo pivo, ki ga bomo uporabili za omako, pa se odločimo za tisto brez pene.
Sestavine za goveje meso v pivski omaki
- 1 kg govejega stegna
- 3 čebule
- 2 stroka česna
- 350 g pelatov
- 1 sladka rdeča paprika
- 1 pekoča paprika
- 1 dl oljčnega olja
- 3 dl piva
- 1/2 šopka peteršilja
- 1 lovorov list
- origano
- kumina
- poper
- vegeta
- sol
Postopek
1Goveje meso in pelate narežemo na kocke, čebulo in rdečo papriko očistimo in nasekljamo. Česen, pekočo papriko in peteršilj drobno nasekljamo.
2Na oljčnem olju prepražimo meso, da se zapeče, dodamo čebulo in česen.
3Ko zadiši, dodamo pelate, sladko in pekočo papriko, pivo, lovorov list, kumino, origano, vegeto. Počasi premešamo, dodamo malo vode, pokrijemo in dušimo, da se meso zmehča. Jed naj bo primerno gosta.
4Pred koncem kuhanja potrosimo z nasekljanim peteršiljem in rahlo premešamo. Po želji jed pred serviranjem potrosimo še z nasekljano svežo čebulo.