Goveje meso v pivski omaki je mehko in sočno. Točno takšno kot ga imamo najraje.
Sestavine
- 1 kg govejega stegna
- 3 čebule
- 2 stroka česna
- 350 g pelatov
- 1 sladka rdeča paprika
- 1 pekoča paprika
- 1 dl olivnega olja
- 3 dl piva
- 1/2 šopka peteršilja
- 1 lovorov list
- origano
- kumina
- poper
- vegeta
- sol
Postopek
1Goveje meso in pelate narežemo na kocke, čebulo in rdečo papriko očistimo in nasekljamo. Česen, pekočo papriko in peteršilj drobno nasekljamo.
2Na olivnem olju prepražimo meso, da se zapeče, dodamo čebulo in česen.
3Ko zadiši, dodamo pelate, sladko in pekočo papriko, pivo, lovorov list, kumino, origano, vegeto. Počasi premešamo, dodamo malo vode, pokrijemo in dušimo, da se meso zmehča. Jed naj bo primerno gosta.
4Pred koncem kuhanja potrosimo z nasekljanim peteršiljem. in rahlo premešamo. Po želji jed pred serviranjem potrosimo z nasekljano svežo čebulo.