Kakijeva marmelada s cimetom

Znam svetuje

Kakijeva marmelada s cimetom je razkošna kombinacij, ki odpira nova vrata v svet okusov. Ta slastna marmelada združuje sladkost zrelih kakijev s toplino in aromo cimeta, kar ustvari neustavljivo doživetje za vaše brbončice.

Sprehodite se skozi ta enostaven recept in odkrijte, kako lahko s preprostimi sestavinami ustvarite marmelado, ki bo dodala pridih zimskega udobja vsakemu zajtrku ali prigrizku. Pustite, da vonj svežega cimeta napolni vašo kuhinjo, medtem ko pripravljate to okusno marmelado, ki bo zagotovo navdušila vaše najljubše okuse.

Sestavine za kakijevo marmelado s cimetom

  • 1 kg zrelih kakijev (olupljenih, brez pešk)
  • 400 g sladkorja
  • 1 limona (sok in lupinica)
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta (neobvezno)

Postopek

1Olupite kakije, odstranite peške in narežite na manjše koščke.

2V večji lonec dodajte narezane kakije, sladkor, sok in lupinico limone, mleti cimet ter vanilijev ekstrakt (če ga uporabljate). Mešanico segrejte na srednji temperaturi, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte, občasno mešajte, dokler kakiji ne postanejo mehki in se tekočina zgosti. To običajno traja približno 45 minut do 1 ure.

3Preverite debelino marmelade tako, da na hladen krožnik damo majhno količino marmelade. Če se marmelada strdi in tvori gosto teksturo, je pripravljena.

4Marmelado prelijte v sterilizirane kozarce čisto do vrha.

5Zaprite kozarce s steriliziranimi pokrovi. Prepričajte se, da so pokrovi dobro zaprti.

6Kozarce postavite v lonec s toplo vodo (voda naj sega do polovice višine kozarcev) in jih počasi ohladite. Ko so ohlajeni, jih shranite na hladnem in suhem mestu. Kakijeva marmelada s cimetom vam je na voljo!

Kaj je cimet?

Cimet je začimba, ki jo pridobivajo iz lubja različnih vrst dreves rodu Cinnamomum. Cimet ima značilen topel, sladek in začinjen okus ter prijetno aromo.

Zaradi svojega značilnega okusa se pogosto uporablja v sladicah, pijačah in različnih kulinaričnih jedeh. V trgovinah najpogosteje kupujemo kitajski cimet, ki je močnejši in ima bolj začinjen okus. Obstaja pa tudi šrilanški cimet, ki je nežnejši in bolj primeren za redno uporaba, še posebej v zdravstvene namene.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite