Kisla repa s kislo smetano in pečenicami

Morda vas zanima

- Oglas -

Kisla repa in pečenice, za prilogo pa krompir v kosih. Kaj bi lahko bilo boljše?

Sestavine

  • 2 para pečenic
  • 1/2 kg kisle repe
  • 1 lonček kisle smetane
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorov list
  • sol po potrebi
  • nekaj zrn popra in ½ žličke mletega popra
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Kislo repo narežemo na manjše rezance, damo jo v lonec, prilijemo toliko vode, da je pokrita, malo posolimo, popopramo in dodamo lovorov list. Pokrito, na zmerni temperaturi, dušimo pol ure.

2V posodo nalijemo vodo, vanjo damo pečenice, pustimo, da zavre in kuhamo še 15 minut.

3Medtem čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo malo olja (lahko tudi masti) in na njem najprej pocvremo čebulo, ko ta postekleni, pa še česen. Ko česen zadiši, dodamo kislo smetano, dobro premešamo in vlijemo v kuhano kislo repo. Dušimo nekaj minut, da se okusi lepo prepojijo.

4Ko se pečenice skuhajo, v ponvi segrejemo žlico olja in na njem popečemo pečenice z obeh strani. Pečemo toliko časa, da dobilo lepo, zlato-rjavo skorjico.

5Na krožnik damo kislo repo, na vrh položimo popečene pečenice, pokapljamo z maščobo, ki je ostala od peke pečenic in postrežemo.

Prejšnji članekPečen sladki krompir
Naslednji članekNjoki iz sladkega krompirja
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -