Domači piščančji kebab

Morda vas zanima

- Oglas -

Domači kebab ne spada ravno med zdravo prehrano a, če ga naredimo doma vsaj vemo kaj smo dali vanj.

Sestavine

  • 500 g piščančjega mesa brez kože in kosti, priporočamo prsi in bedra
  • 1 limona – sok
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 0,2 dl oljčnega olja
  • 1 žlička mešanice začimb (curry, čili v prahu, mleti koriander)
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1 manjša glava zelene solate
  • 2 paradižnika
  • 1 šopek sveže bazilike
  • 2 dl jogurtove omake
  • 4 jufke ali tortilje

Postopek

1Piščančke meso narežemo na tanke trakove, prelijemo ga z limoninim sokom, eno žlico oljčnega olja, dodamo začimbe, sol, poper in drobno nasekljana česen in čebulo. Dobro premešamo, pokrijemo in postavimo za eno uro v hladilnik. Če ne marate pekoče hrane, namesto čilija uporabimo mleto sladko papriko.

2Solato operemo, razdelimo na liste in jih posušimo na kuhinjski brisački. Paradižnika operemo in z ostrim nožem narežemo na tanke kolute.

3V večjo ponev damo oljčno olje in jo segrejemo. Dodamo piščančje meso z marinado in na zmernem ognju, ob stalnem mešanju, pražimo približno 10 minut, da se meso z vseh strani dobro popeče.

4Tortilje ali jufko segrejemo na vroči plošči ali ponvi, postavimo na krožnik, obložimo z listi solate, paradižnikom, piščancem, prelijemo z jogurtovo omako, potresemo še z baziliko in zvijemo. Zavijemo tako, da spodvihamo robove in se omaka ne bo cedila iz zavitka.

5Zelenjavo in dodatke, ki jih zlagamo v jufko, lahko določimo sami: solato zamenjamo s svežim, narezanim zeljem, dodamo razkoščičene oljke, kapre …  Postrežemo takoj.

Nasvet

6Če nimamo pri roki jufke ali tortilje, spečemo tanke palačinke brez jajc in mleka.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi