Bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči

Morda vas zanima

- Oglas -

Naslednja različica polpetov so bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči. Ovseni kosmiči so odličen vir vlaknin, ki so izrednega pomena pri prebavi. Uživamo jih lahko na več načinov in enega vam predstavljamo tukaj.

Sestavine

  • 2 srednji bučki
  • 1 srednja čebula
  • 100g moke
  • 50g ovsenih kosmičev
  • 3 jajca
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • olje

Postopek

1Bučke operemo pod tekočo vodo, jim odrežemo konce in jih naribamo. Dobro jih posolimo in pustimo odstati približno pol ure, da izpustijo vodo in jih nato dobro ožamemo.

2Čebulo drobno nasekljamo in na petih žlicah olja, dobro prepražimo.

3Ko smo bučke oželi in jim odcedili vodo, dodamo jajca, moko, kosmiče, poper in peteršilj in na koncu prepraženo čebulo. Vse skupaj dobro premešamo.

4Za oblikovanje polpet si roke zmočimo, da se nam ne prijema na prste, masa mora biti, ko jo stisnemo čvrsta oziroma ostati skupaj. Po potrebi dodamo malce moke. Polpeti naj bodo ploščati in ne predebeli, da jih lažje spečemo.

5Na ogreti ponvi polpete pečemo 2-3 minute na vsaki strani.

Prejšnji članekSlasten burger
Naslednji članekBiskvit z borovnicami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -