Chili con carne

Morda vas zanima

- Oglas -

Vroče! 🙂

Sestavine

  • 250 g rdečega fižola
  • 1,5 l mesne juhe
  • 1 čebula
  • strok česna
  • 2 jedilni žlici topljenega masla
  • 500 g mlete govedine
  • konzerva koruze
  • sol
  • poper
  • 1 čajna žlica čilija v prahu
  • 1 jedilna žlica sladke paprike v prahu
  • 250 g paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1/2 jedilne žlice jedilnega škroba

Postopek

1Fižol operemo in pustimo namočenega čez noč v 1 l vode. V kropu ga kuhamo okoli 1 uro.

2Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Podušimo ju v vročem topljenem maslu. Dodamo mleto meso in pražimo, da se zdrobi. Po 1 uri praženja mešanico mletega mesa dodamo fižolu. Začinimi z želišči.

3Po 30 minutah kuhanja enolončnici dodamo paradižnike s sokom, koruzo in vse skupaj dušimo še 30 minut. Znova začinimo in po potrebi zgostimo s škrobom, ki smo ga umešali v vodo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi