Divjačinski golaž s temnim pivom in kruhovo štruco

Znam svetuje

Ko se ti zmešajo okusi v ustih in bi rad kričal od zadovoljstva.

Sestavine

Divjačinski golaž

  • 2,5 kg  divjačine
  • 2,5 kg rjave čebule
  • 20 dag svinjske masti
  • srednje velika glava česna
  • 20 dag slanine
  • peteršiljeva korenina
  • 2 korenčka
  • 1 čili ali žlička suhega
  • 4 žlice dimljene mlete paprike
  • 4 žlice navadne mlete paprik
  • 15 brinovih jagod
  • 8 lovorjevih listov
  • vejica rožmarina
  • 3 žlice majarona
  • sol
  • poper
  • 0,5 l Modre frankinje
  • 0,5 l piva GUINESS

Kruhova štruca v pečici

  • 1/2 kg starega belega kruha
  • srednje velika rjava čebula
  • 3 žlice olja
  • 3 dcl mleka
  • 1 jajce
  • noževa konica naribanega muškata
  • 1/2 pesti svežega peteršilja
  • sol
  • poper

Priprava

1Čebulo za golaž olupimo in nasekljamo. V čim večjem loncu razpustimo mast in dodamo čebulo. Čebulo rahlo posolite in jo pokrito dušite na nizkem ognju dve uri oziroma kakor dolgo je potrebno, da razpade v kremasto zmes. Vmes premešajte in dodajte maščobo, če je potrebno.

2Malo pred koncem dušenja čebule dodate na kocke narezano slanino. V večjo posodo položimo na večje kocke narezano meso in ga prepražimo toliko, da spremeni barvo. Dodamo česen, papriko in vse ostale začimbe in zelenjavo. Peteršilj in korenček naribamo na grobo. Meso na tej stopnji pražite približno 10 minut, da se lepo razvijejo arome. Dolijemo vodo in sicer toliko, da dodobra prekrije meso.

3Golaž naj se počasi kuha od 2 do 3 ure. Med tem časom vmes dodajte vino in temno pivo. Golaž poskušajte sproti, dodajajte in naredite še kaj po svojem okusu.

4Med pripravo golaža imamo več kot dovolj časa, da pripravimo še kruhovo štruco.

5Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo nasekljate in jo na olju prepražite do karamelasto rjave barve. Star kruh narežemo na kocke, mu dodamo stepeno jajce, prepraženo čebulo, muškat, peteršilj, sol, poper in mleko. Vse premešamo v pocasto zmes (če se vam zdi presuho, dodajte mleko).

6Na namaščenem pekaču iz zmesi oblikujte štruco in jo dajte v pečico. Pecite približno pol ure oziroma tako dolgo, da dobi lepo skorjico po vrhu.

7Ko jed postrežemo, naj bo na mizi tudi GORKI CHILI omaka. Mi smo poskusili okus All Stars, ki se je odlično obnesel!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite