Mesni polpeti v paradižnikovi omaki

Znam svetuje

Okusne polpete v paradižnikovi omaki, h katerim ponudimo pire krompir.

Sestavine

  • 450 g mlete govedine
  • 150 g mlete svinjine
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • 1 jajce
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • manjši šopek svežega peteršilja
  • 500 ml paradižnikove omake
  • par vejic svežega majarona
  • 10 listov sveže bazilike
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • čili v prahu (po želji)
  • olje za cvrtje

Postopek

1Čebulo drobno nasekljamo, damo jo v ponev, na malo oljčnega olja, solimo in pražimo, da postekleni. Dodamo nasekljan česen in popražimo toliko časa, da zadiši. Polovico zmesi stresemo v skledo in pustimo, da se nekoliko ohladi.

2Drugo polovico zalijemo z malo vode in pustimo, da se razpusti. Ob tem smo pozorni, da se česen ne zažge. Ko se čebula razpusti, jo zalijemo s paradižnikovo omako, uporabimo domačo, če jo imamo, solimo in popramo po okusu ter dodamo čili. Majaron in baziliko nasekljamo in dodamo v omako. Na zmernem ognju pokrito kuhamo 20 minut, oziroma toliko časa, da se zgosti.

3K ohlajeni čebuli v skledo dodamo mleto meso, jajce, nasekljan peteršilj in drobtine ter solimo in popramo po okusu. Vse skupaj zmešamo v enotno zmes in oblikujemo v polpete. Če se nam zdi masa premokra in se polpete ne oblikujejo lepo, jim dodamo še malo drobtin.

4V ponvi segrejemo olje za cvrtje in polpete spečemo iz obeh strani. Najdebelejšo razpolovimo in preverimo, če je na sredini pečena. Odlagamo jih na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Nato jih preložimo v paradižnikovo omako, premešamo in postrežemo.

Nasvet

5Naredimo lahko tudi manjše polpete oziroma mesne kroglice in jih postrežemo s testeninami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite