Konopljino olje ima dobre lastnosti

Znam svetuje

Za konopljina semena vemo, da so odličen vir aminokislin in bogata zakladnica vitamina E, ki je tudi naravni antioksidant. Danes vemo, da vitamin E podobno kot vitamin C zavira staranje in starostne poškodbe kože, ker veže nase proste radikale. Iz dermatoloških laboratorijev prihajajo potrditve, da vitamin E blagodejno učinkuje na pigmentne madeže, še posebej na tiste, ki so posledica menopavze in drugih hormonskih sprememb, a tudi pretiranega sončenja.

Konopljino olje ima tudi to dobrodošlo lastnost, da po uporabi ne pušča mastnih sledi, kot se to zgodi pri večini drugih rastlinskih olj. Naravno vlaži kožo, a ne maši por, kar pomeni, da lahko koža diha. Olje vsebuje tudi kalcij in kalij ter še dolg seznam koristnih sestavin za nego kože. Ne samo, da jo čisti in razstruplja, hkrati uravnava še tonus kože, da ne izgubi elastičnosti in se ne povesi.

Zato ni čudno, da ima konopljino olje pomembno mesto v kozmetični industriji. Je sestavina krem za odpravljanje pigmentnih lis in idealno za poškodovano suho kožo. Zaradi vsebnosti vitamina E je pogosta sestavina sredstev za sončenje. Seveda pa konopljino olje najdemo tudi v milih, šamponih, kremah, tonikih, maskah za obraz, mleku za telo …

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite