Jabolčna marmelada

Morda vas zanima

- Oglas -

Jabolka, ki jih izberemo za to preprosto marmelado, naj bodo zrela, a ne uležana in nagubana. Tokrat marmelado delamo tako, da sadje najprej skuhamo na sopari in mu šele potem dodamo sladkor.

Potrebujemo

  • 1 kg zrelih jabolk
  • 500 do 750 g sladkorja
  • sok ene limone
  • neškropljena limonina lupinica
  • cimet

Priprava

1Jabolka razrežemo, odstranimo muho in pecelj. Skuhamo jih v sopari: lonec napolnimo s sadje, ga pkrijemo in postavimo v drug večji lonec, v katerega nalijemo nekaj vode. Dobro ga pokrijemo, postavimo na štedilnih in kuhamo. Kuhana jabolka pretlačimo. Dobili bomo gost sok.

2Sladkor polijemo z 1 dcl vode ter kuhamo in mešamo, dokler se ne raztopi. Dodamo jabolčni sok, po želji tudi limonino lupinici in cimet ter zavremo.

3Ko marmelada zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še naprej, dokler se marmelada ne zgosti. Ko se nam bo začela prijemati kuhalnice, s katero jo mešamo, je verjetno že pripravljena. Če damo kapljico marmelade na dobro ohlajen porcelanski krožniček in ob pritisku s prstom postane rahlo nagubana, je zagotovo pripravljena.

4Vročo marmelado nadevamo v vroče kozarce, ki smo jih 10 minut na 100 stopinj Celzija sterilizirali v pečici, in jih nepredušno zapremo. Ovijemo jih v odejo ali brisačo in počasi hladimo ter shranimo.

Prejšnji članekDomač čokoladno lešnikov namaz
Naslednji članekBrinjev sirup
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -