Čisto ožilje v 10 dneh

Znam svetuje

Bolj čisto ožilje v 10 dneh je možno z napitkom iz samo treh jabolk in enega granatnega jabolka. Okusen, slasten sok je naravno zdravilo par exellence! Okrepi srce, očisti ožilje, znižuje holesterol, čisti jetra, ledvice in prebavo ter z močjo vitamina C in visokih koncentracij polifenolov krepi imunski sistem. Deluje protivnetno in koristi ob terapijah zoper raka.

Sestavine za napitek za čisto ožilje v 10 dneh

  • 3 jabolka
  • 1 granatno jabolko

Postopek

1Jabolka operite, olupite in sesekljajte. Granatno jabolko očistite, da vam ostanejo samo sladka zrna. Če imate težave s čiščenjem, vam bo šlo s pomočjo spodnjega videa veliko lažje.

2Narezana jabolka in granatna zrna dajte v mikser. Dodajte tudi 1 deciliter vode. Dobro zmiksan napitek prelijte v steklen vrček in pijte po 1 kozarec 2x na dan. Kmalu boste opazili izboljšanje zdravja.

Ob večjih težavah z zdravjem poskusite vztrajati nekaj mesecev, recimo tri. Izboljšanje zdravja pa boste opazili že prej, čisto ožilje lahko dosežete v 10 dneh.

Uporaba napitka za čisto ožilje v 10 dneh

Sok iz jabolk in granatnega jabolka bo vaše ožilje, jetra, ledvice in črevesje očistilo oblog in nesnage, ki jih pušča uživanje soli in maščob ter na sploh neurejeno življenje. Priporočajo ga kod dopolnilno naravno zdravilo ob uradnih terapijah pri kardiovaskularnih boleznih in nekaterih oblikah raka (predvsem raka prostate in raka na dojki). Raziskave so pokazale, da dodajanje sočnih zrn ali soka granatnega jabolka občutno izboljša stanje pri aterosklerozi, deluje protivnetno in znižuje krvni tlak. Uravnava ravni sladkorja v krvi in je odličen za diabetike.

Zaradi antimikrobnega učinka deluje proti bakterijam v ustih ter tako pomaga preprečevati karies in vnetje dlesni.

Ker vsebuje rastlinske hormone, pomaga izboljšati kakovost sperme in erektilne sposobnosti pri moških.

Katera hranila vsebujejo jabolka in granatna jabolka?

Granatno jabolko: Semena granatnega jabolka so sočna, saj jih sestavlja 85% vode. Od makrohranil prevladujejo sladkorji, predvsem glukoza in fruktoza, ki sta zastopani v enakem razmerju, ter prehranske vlaknine.

Vsebuje tudi več vitaminov, kot so na primer vitamin K, folati, vitamin C in pantotenska kislina (B5), od mineralov pa predvsem baker, kalij in mangan. Granatno jabolko vsebuje tudi visoke koncentracije polifenolov, ki so močni antioksidanti, med njimi je najbolj izstopajoč za granatno jabolko specifičen punikalagin.

Sok granatnega jabolka ima večjo antioksidativno učinkovitost v primerjavi z rdečim vinom, aksorbinsko kislino, sokom grozdja, borovnic, brusnic in agrumov. Že 100 ml soka pokrije 16 odstotkov dnevnih potreb vitamina C pri odraslih.

Jabolka: sadje, ki vsebuje veliko pektina in prav ta pomaga pri razgradnji holesterola. Jabolka vsebujejo tudi antioksidante – in zanimivo je, da jabolka s temnejšim olupkom imajo več antioksidantov. Ti pomagajo zmanjšati možnosti razvoja težav srca in ožilja. Delujejo tudi kot naravni antihismatik, kar pomeni, da ščitijo pred alergijami.

Bogata je z vitaminom C in pomaga telesu, da na najboljši način absorbira železo, okrepi telo in imunski sistem.

Kako se granatno jabolko imenuje v drugih jezikih

Granatno jabolko ima širom sveta različna imena:

V Iranu, od koder izvira, mu v perzijskem jeziku pravijo انار (izgovorjeno “anar”). V italijanščini se granatno jabolko imenuje “melograno”. V angleščini pa pomegranate.

V hrvaščini mu rečejo nar ali šipak, v češčini “granátové jablko” ali preprosto “granát”.

V nemščini se granatno jabolko imenuje “Granatapfel”, v madžarščini pa “gránátalma”.

V ruščini se imenuje “гранат” (granat), v grščini pa “ρόδι” (ródi).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite