Odojkovo stegno iz pečice

Morda vas zanima

- Oglas -

Za ljubitelje svinjine in vseh njenih okusov.

Sestavine

  • 1 odojkovo stegno (okoli 2 kg)
  • sol
  • poper
  • 4 stroki česna
  • 3 jedilne žlice medu
  • 1 limona
  • 3 jedilne žlice stopljenega masla

Priprava

1Odojkovo stegno operemo, obrišemo in naribamo s soljo in poprom. Z ostrim nožem kožo križem zarežemo.

2Stroke česna olupimo in drobno sesekljamo. Zmešamo jih z medom in iztisnjenim limonovim sokom.

3Pečico ogrejemo na 200°C (ventilacijsko pečico na 180°C). Stopljeno maslo segrejemo v pekaču in v njem na vseh straneh dobro popečemo stegno. Prilijemo 100 ml vode in postavimo pekač v pečico. Stegno pečemo okoli 1 uro in 20 minut. (Pozor! Odojek se peče toliko ur, kolikor ima kil. Če ima 1 kg, se peče 1 uro, če ima 2 kg, 2 uri …) Pri tem ga večkrat premažemo z marinado iz česna in limone.

4Nato vključimo žar in v njem pečemo odojkovo stegno 10 do 15 minut, da površina postane hrustljava. Stegno vzamemo iz pečice, meso ločimo od kosti in ga narežemo na rezine.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -