Aronija in banana v marmeladi

Morda vas zanima

- Oglas -

Kombinacija teh dveh sadežev da posebno fino, mazljivo marmelado.

Sestavine

  • 30 dag jagod aronije
  • 80 dag olupljenih banan
  • 2 neškropljeni limoni ali limeti
  • 600 g sladkorja
  • 2 dcl vode

Postopek

1Jagode aronije nežno operemo, da jih ne zmečkamo, damo v posodo, prelijemo z vodo – naj gleda dobra dva prsta čez aronije in pustimo, da se kakšnih 10 minut kuha na srednjem ognju.

2Olupljene banane narežite ter jih pokapljajte s sokom limon. Pokuhane jagode aronije zmečkamo z vilico, jim dodamo sladkor in limonino lupinico. Ko se sladkor raztopi, dodamo banane, jih prav tako zmečkamo z vilico in zmes kuhamo na zmernem ognju še naprej. Peno, ki nastaja med kuhanjem, odstranjujemo.

3Po 1 uri kuhanja poskusimo, ali je marmelada že pripravljena. Kapljico kanemo na pocelanski krožnik, ki smo ga prej v ta namen dali v hladilnik, in če se kapljica zgosti in je elastična, lahko prenehamo s kuhanjem marmelade. Če je potrebno, pa kuhamo še malo.

4Poskusite jo in po želji dodajte še limoninega soka ali citronke. Vročo marmelado nalijemo v steklene, sterilizirane kozarčke, dobro jih zapremo, za 10 minut obrnemo na glavo ter zatem pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo. Hranimo jo v suhem in temnem prostoru.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -