Ocvrte ribje palčke

Znam svetuje

Zmrznjene ribje palčke velikokrat ponujamo otrokom, pa sploh vemo kaj je v njih? Po navadi vsebujejo manj kot 70% ribjega mesa, ostalo so pa dodatki, ki z ribami nimajo prav dosti skupnega. Vsebujejo veliko več olja in predvsem soli. Zato jih lahko enostavno pripravimo kar sami.

Sestavine za ocvrte ribje palčke

  • 700 g bele ribe (oslič, trska…)
  • 2 jajci
  • moka
  • krušne drobtinice
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • olje za cvrtje

Postopek

1Fileje operemo, osušimo s papirnatimi brisačami in narežemo na palčke.

2Pripravimo si tri krožnike. Na prvega damo moko, na drugega jajci in na tretjega drobtinice. Jajca dobro razžvrkljamo, dodamo sol, česen v prahu in poper. Če pripravljamo palčke za otroke česen in poper spustimo.

3Ribje palčke malo posolimo ( ne preveč, ker je slano že jajce), najprej ga pomočimo v modo, dobro otresemo odvečno in nato potopimo v jajce, nazadnje pa še dobro prevlečemo z drobtinicami. Ko palčko položimo v drobtine, jo malo pritisnemo, da se res lepo oprimejo.

4V širši ponvi segrejemo olje za cvrtje, naj ne bo prevroče. Preverimo tako, da v olje namočimo leseno kuhalnico, in ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je temperatura prava.

5Palčke cvremo v več rundah, cvremo jih 3 minute, nato obrnemo in če tri, da se lepo zlato rumeno ocvrejo.

6S penovko jih pobiramo iz olja in odlagamo na papirnato brisačko.

7Postrežemo takoj, zraven pripravimo priljubljeno omako, paradižnikovo, salso roza, majonezo in seveda veliko skledo solate. Ne sme pa manjkati niti limona.

Nasvet

Če ne želimo cvreti palčk, jih lahko spečemo tudi v pečici, ki jo segrejemo na 200°C, pečemo 12 minut, vmes jih enkrat obrnemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite