Smoothie z aronijo in banano

Znam svetuje

Začnite dan zdravo, pripravite si smoothie z aronijo in banano.

Kombinacija aronije in banane lahko prinese zanimive okuse in hranilne koristi.

Aronija prispeva k raznolikosti vitaminov in mineralov, medtem ko banane vsebujejo predvsem kalij. Skupaj lahko dopolnjujeta prehranske potrebe in prispevata k zdravju srca, živčnega sistema in drugim funkcijam telesa.

Aronija ima nekoliko kiselkast okus, medtem ko so banane slajše. Kombinacija teh dveh okusov lahko prinese uravnotežen in prijeten okus, ki je hkrati osvežujoč.

Aronija in banane vsebujeta prehranske vlaknine, ki so pomembne za zdravje prebavnega sistema. Vlaknine prispevajo k rednemu odvajanju blata in lahko pomagajo pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi.

Banane so dober vir energije zaradi visoke vsebnosti ogljikovih hidratov, medtem ko aronija prispeva k tej kombinaciji z dodatnimi hranilnimi snovmi.

Seveda pa je končni okus in koristi odvisne od osebnega okusa in prehranskih potreb posameznika. Poskusi kombinacijo aronije in banane v smutiju ali kot dodatek k jogurtu, in ugotovi, ali ti je všeč.

Aronija in banana v marmeladi

Sestavine za smoothie z aronijo in banano

  • 1 skodelica svežih ali odmrznjenih aronijevih jagod
  • 1 banana
  • sveži metini lističi za okras
  • 1 žlica mletih orehov – po želji

Postopek

1Aronijeve jagode zmečkamo in jih damo v večjo posodo. Dodamo na kose narezano banano, zalijemo s skodelico vode ali svežega pomarančnega soka in zmešamo s paličnim mešalnikom.

2Prelijemo v večji stekleni kozarec ter okrasimo z aronijevimi jagodami, metinimi lističi in potresemo z zmletimi orehi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite