Pečeni jajčevci s sirom v paradižnikovi omaki

Znam svetuje

Odlična poletna jed z jajčevci s sirom v paradižnikovi omaki. Navdih za pripravo smo dobili na spletni strani Jernej Kitchen, smo pa recept prilagodili našim okusom in željam.

Sestavine

  • 3 srednje veliki jajčevci
  • 5 žličk oljčnega olja
  • domača šalša (ali kupljena paradižnikova omaka)
  • 3 vejice peteršilja
  • 3 stroki česna
  • sol
  • poper
  • domača vegeta
  • sir, ki se topi (mi smo uporabili naribano mocarelo)

Postopek

1V posodi zmešamo domačo šalšo. Če je nimate, pokuhajte kupljeno omako, ki ji dodajte sol in poper, po okusu lahko še kakšno začimbo. Dodamo strt česen in drobno narezan peteršilj. Nekaj peteršilja in česna (zmešamo ju skupaj z nekaj dodatnega oljčnega olja) pustimo za kasneje. Omako pokuhamo na srednje močnem ognju.

2Jajčevce operemo, obrišemo do suhega in narežemo na približno 2 cm široke rezine. Te nato posolimo, popopramo, nanje potresemo domačo vegeto in pokapamo z oljčnim oljem. Nato jih na najprej na strani, ki je nismo posolili, pečemo približno 4 minute.

3Zatem jih obrnemo in pečemo še dodatni 2 minuti. Ogenj zmanjšamo. Nato jih spet obrnemo, na vsako od rezin položimo paradižnikovo omako, pol žličke imitacije tržaške omake in vse skupaj prekrijemo z mocarelo. Ponev pokrijemo, ogenj še zmanjšamo in počakamo približno štiri minute, da se mocarela stopi.

4Postrežemo takoj. Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite