Trije triki za lep vsakdan

Znam svetuje

V svetu socialnih omrežij in virtualnih prijateljstev se marsikdo počuti osamljeno. Objavljene slike nasmejanih obrazov so lahko daleč od realnosti in predstavljajo masko, ki prekriva togo vsakdanjo monotonost. Kaj pa je sploh narobe s togo vsakdanjo rutino?

Obveznosti, ki se ponavljajo iz dneva v dan, lahko hitro izgubijo svojo čarobnost in se spremenijo v suhoparno rutino. Da ne bi bilo tako, se lahko poslužimo treh enostavnih trikov:

Hvaležnost

Ko smo hvaležni za malenkosti, ki sestavljajo naš vsakdan, spoznamo, da je naše življenje bogato. Vsakdanje stvari, kot so telefonski pogovor z dobrim prijateljem, najden cent na hitri blagajni, dober obrok v družinskem krogu in podobno, so večkrat spregledane in podcenjene. Če pa pomislimo, da nam bi bile te iste stvari odvzete, pridobijo dodaten pomen. Zato ne iščimo samo ‘velikih dogodkov’, ampak uživajmo v tem, kar nam da vsak dan sproti.

Prisotnost

Biti prisoten z umom in s telesom pri vsakem opravilu, pomeni, da se mu posvetimo 100-odstotno. Na ta način pomnožimo svoj uspeh in verjetnosti, da drugi opazijo naš trud. Še tako malomaren šef ali partner ne bo več spregledal našega truda, kar lahko pripelje do novih poslovnih ali romantičnih priložnosti. Biti prisoten ‘tu in zdaj’ pomeni tudi opaziti vsa čustva, ki se nam porodijo in jim dati priložnost, da zaživijo. Na ta način dovolimo življenju, da se izraža prek nas, kar vodi do edinstvenega in polnega življenja.

Ritual

Togi vsakdan lahko skriva v sebi tudi posebne trenutke, ki se jih veselimo. Jutranja meditacija, popoldanski sprehod, skodelica čaja v službi ali karkoli nas obda z občutkom sreče. Izberimo take jutranje obrede, ki nas pozitivno naravnajo za dan, ki je pred nami, zvečer pa take, ki nas umirijo in zazibajo v prijeten spanec. Na ta način se bomo veselili vsakega novega dne.

V svetu, v katerem je želja po pozornosti in ‘všečkih’ močna, bodimo pogumni in glejmo na rutino z novimi očmi. Vsakdanje delo opravljajmo z navdušenjem in bodimo radovedni, kaj nam bo prinesel nov dan. Na socialnih omrežjih ne objavljajmo več slik retuširane realnosti, ampak take, ki v sebi nosijo sporilo: jaz zmorem uživati v tem, kar mi je dano – edinstveno vsakdanje življenje.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite