Kako skleniti premirje s svojim telesom in končno uživati v poletju

Znam svetuje

Poletje je v polnem teku in vročina nas sili, da nadenemo nase čim manj oblačil. Ta so bistveno širša, krajša in tanjša, kot čez leto, zato lahko razkrijejo tudi tiste dele telesa, ki nam niso najbolj po godu. Kaj potem storiti – trpeti vročino v težkih oblačilih ali samozavestno skočiti v poletno opravo?

Če še nismo sklenili premirja s svojim telesom, je lahko poletje pravo vročinsko peklo! Namesto da bi se hladili v lahkih krilih, se raje skrivamo v dolgih oblekah, kratke hlače pa so tako in tako skrite na dnu omare in čakajo na (nam še ne točno znano katero) naslednje poletje, ko bomo končno zadovoljni s svojo postavo.

Razlog za skrivanje svojega telesa pa ni v njegovi obliki, ampak v naših mislih. Misli so namreč tiste, ki nam dovolijo ali pa nam ne dovolijo pokazati nekaj več zagorele kože. Zdravje je zagotovo na prvem mestu in odvečne kilograme je potrebno pustiti za seboj, a tudi to bomo lažje dosegli, če bomo pozitivno naravnani. Zato se moramo najprej pogovoriti sami s seboj in se odločiti, da celulit, strije in odvečni ‘obročki’ ne bodo več vplivali na naše razpoloženje.

Naslednje, kar lahko storimo, pa je, da se vprašamo: Kako se želim počutiti? Ko nam bo jasno, kako se želimo počutiti, bomo začeli sprejemati odločitve, ki nas bodo vodile do tega. Če se, na primer, želimo počutiti bolj sproščeni in privlačni, a še nismo povsem zadovoljni s svojim odsevom v ogledalu, lahko posvetimo nekaj več pozornosti nakitu, načrtno izberemo barvo, kroj in kakovost svojih oblačil ter nikakor ne pozabimo na obvezne modne dodatke – prijazen nasmeh, iskrene besede in uglajene manire.

Ti nepogrešljivi modni evergreeni lahko zasenčijo katero koli telesno nepopolnost, predvsem pa nam mora postati jasno, da telesna popolnost ne obstaja in da smo bistveno več kot zgolj telo. Osebe seveda opazijo našo postavo, privlačijo pa jih predvsem naša energija, naše vedenje in naš odnos do življenja.

Da nam bo poleti (in kadarkoli) udobno v vsaki obleki, moramo torej storiti vsaj tri miselne preskoke:

  • ne več zavračati svojega telesa, ampak skleniti premirje z njim;
  • nič več tarnati, da se ne počutimo dobro v svojem telesu, ampake se osredotočiti na to, kako se želimo počutiti in
  • se zavedati, da je naše vedenje bolj privlačno kot naše telo.

Ko jaz zmorem sprejeti svoje telo, se pred menoj odpre morje možnosti in poletje je pravi čas, da samozavestno skočimo vanj.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite