Kruh s sirom in česnom – pull apart bread

Znam svetuje

Slasten kruh s česnom in sirom, zarezan na grižljaje, ki jih trgamo s prsti naravnost iz pekača. Razrežemo ga, zareze napolnimo s česnovim maslom in mocarelo, spečemo in uživamo.

Najlepše je, če štruco kruha zarežemo povprek v majhne diamante. Lepše jih bomo trgali in še veliki bodo ravno prav za grižljaj.

Maslo naj bo sobne temperature. Razen česna lahko vanj damo tudi druge začimbe, čili, koščke gnjati …

Če ne pojemo celega, lahko takšen kruh hranimo tudi v hladilniku, in sicer do tri dni. Damo ga v mikrovalovko za 1,5 minute do 2 minuti, da se sir spet stopi. Skorjica kruha bo tudi po tem, ko ga odmrznete, ostala hrustljava.

Sestavine za kruh s sirom in česnom – pull apart bread

  • 1 štruca belega kruha
  • 1 žlica masla, po možnosti nesoljenega
  • 2 stroka česna
  • 1 skodelica naribane mozarele
  • šopek peteršilja
  • ščepec soli

Postopek

1Pečico segrejmo na 180 stopinj Celzija. Medtem naredimo zeliščno maslo. Maslo, drobno sesekljan česen in ščepec soli segrejemo v ponvi ali mikrovalovki. V ponvi ostanimo pozorni, da česna, ki ga pražimo na maslu, ne zažgemo, ampak naj samo zadiši. Odstavimo z ognja. V segreto maslo umešamo še drobno sesekljan peteršilj.

2Kruh zarežemo diagonalno na majhne diamante. Ne zarežemo ga povsem do konca. Zareze razpremo s prsti in v vsako damo žličko zeliščnega masla in ščepec naribane mozarele. Zapolnimo vse zareze.

3Površino kruha premažemo s preostalim maslom.

4Pečemo približno 30 minut, dokler se sir ne stopi in skorja postane hrustljava. Če uporabljate alu folijo, kruh prvih 20 minut pečemo, pokritega s folijo, nakar jo snamemo. Če je ne marate in se vam zdi, da se sir prehitro topi, pokrijte s peki papirjem ali čisto kuhinjsko krpo, ki jo lahko žrtvujete in vam ne bo žal, če se malo zažge.

5Postrežemo takoj in uživamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite