Kruh s sirom in česnom – pull apart bread

Morda vas zanima

- Oglas -

Slasten kruh s česnom in sirom, zarezan na grižljaje, ki jih trgamo s prsti naravnost iz pekača. Razrežemo ga, zareze napolnimo s česnovim maslom in mocarelo, spečemo in uživamo.

Najlepše je, če štruco kruha zarežemo povprek v majhne diamante. Lepše jih bomo trgali in še veliki bodo ravno prav za grižljaj.

Maslo naj bo sobne temperature. Razen česna lahko vanj damo tudi druge začimbe, čili, koščke gnjati …

Če ne pojemo celega, lahko takšen kruh hranimo tudi v hladilniku, in sicer do tri dni. Damo ga v mikrovalovko za 1,5 minute do 2 minuti, da se sir spet stopi. Skorjica kruha bo tudi po tem, ko ga odmrznete, ostala hrustljava.

Sestavine

  • štruca belega kruha
  • žlica masla, po možnosti nesoljenega
  • 2 stroka česna
  • skodelica naribane mozarele
  • šopek peteršilja
  • ščepec soli

Postopek

1Pečico segrejmo na 180 stopinj Celzija. Medtem naredimo zeliščno maslo. Maslo, drobno sesekljan česen in ščepec soli segrejemo v ponvi ali mikrovalovki. V ponvi ostanimo pozorni, da česna, ki ga pražimo na maslu, ne zažgemo, ampak naj samo zadiši. Odstavimo z ognja. V segreto maslo umešamo še drobno sesekljan peteršilj.

2Kruh zarežemo diagonalno na majhne diamante. Ne zarežemo ga povsem do konca. Zareze razpremo s prsti in v vsako damo žličko zeliščnega masla in ščepec naribane mozarele. Zapolnimo vse zareze. Površino kruha premažemo s preostalim maslom.

3Pečemo približno 30 minut, dokler se sir ne stopi in skorja postane hrustljava. Če uporabljate alu folijo, kruh prvih 20 minut pečemo, pokritega s folijo, nakar jo snamemo. Če je ne marate in se vam zdi, da se sir prehitro topi, pokrijte s peki papirjem ali čisto kuhinjsko krpo, ki jo lahko žrtvujete in vam ne bo žal, če se malo zažge.

4Postrežemo takoj in uživamo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad