Pečen kostanj

Morda vas zanima

- Oglas -

Uživanje jesenskih plodov je lahko povsem preprosto.

Sestavine

  • poljubna količina kostanja

Priprava

1Pred pečenjem je treba lupino kostanjev prerezati. Priporočamo, da jih zarežemo po bolj zaobljenem delu ploda. Zarežemo jih v obliki križa ali po širini čez celo stranico ploda. Tako preprečimo, da bi se kostanj med pečenjem razpočil, pečen pa se bo zlahka olupil.

2Kostanj lahko pečemo tako na štedilniku s plinskimi gorilniki kot na takšnem z električnimi ali s steklokeramično ploščo. V posodo nasujte toliko kostanja, da bo dno prekrito. Če ga bo več, se vam lahko zgodi, da bodo plodovi pečeni neenakomerno. Pečemo jih približno 30 minut, odvisno od velikosti plodov. Vmes jih večkrat premešamo. Kostanj pokrijemo z vlažnim časopisnim papirje ali papirnato brisačko, da ohranijo več vlage in se ne izsušijo.

3Kostanj lahko pečemo tudi v pečici. Pečico segrejemo na najvišjo možno temperaturo, kostanj razprostremo po pekaču, ga poškropimo z vodo in postavimo na najvišje vodilo v pečici. Med peko ga večkrat premešamo (3-4 krat), da se bolj enakomerno speče in vsakič poškropimo z vodo, da se ne izsuši. Pečemo ga približno 20 minut.

4Čas pečenja kostanjev je odvisen od velikosti plodov. Pred koncem peke enega olupimo in poizkusimo, če je pečen. Peko po potrebi podaljšamo.

Prejšnji članekČokoladno pomarančni razpokančki
Naslednji članekGrenadirmarš
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -